0

Quiche met paddenstoelen en noten

Deze quiche met paddenstoelen en noten is juist zo lekker door de combinatie van de zachte geitenkaas en de hartigheid van de noten en het deeg.
Je kunt de quiche maken als avondeten, lekker met een frisse salade, maar het is ook handig om de quiche bijvoorbeeld van te voren voor een verjaardag te maken, want koud is de quiche ook lekker.
Door er kleine puntjes van te snijden, kan iedereen van deze hartige taart genieten!


Ingrediënten:

  • 8 plakjes hartig taartdeeg (pakje van 10)
  •  6 eieren
  • 250 gram kastanjechampignons of gewone champignons
  •  handje walnoten
  •  handje cashewnoten
  •  2 eetlepels zonnebloem- en pompoenpitten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • handje geraspte kaas
  •  peper naar smaak

Keukengerei:

  • Springvorm 27 cm

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de springvorm in met wat olijfolie.
  • Laat de 8 plakjes hartig taartdeeg ontdooien.
  • Was en snijd ondertussen de champignons in stukjes, verwarm wat olijfolie in de pan en bak de champignons rondom bruin met wat peper.
  • Laat de champignons uitlekken en bekleed ondertussen de springvorm met het deeg en druk de naden goed vast.
  • Verdeel de champignons over het deeg samen met de walnoten, cashewnoten, zonnebloem- en pompoenpitten.
  • Kluts de eieren los in een kom en verbrokkel de zachte geitenkaas hierboven. Meng weer door elkaar en voeg dan de geraspte kaas en nog wat peper toe.
  • Giet dit mengsel over de champignons.
  • Bak de quiche met paddenstoelen en noten 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Tip:

  • Je kunt ook bladerdeeg gebruiken als je dit lekkerder vindt.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply