Deze quinoasalade in een glaasje is leuk als voorgerecht of als bijgerecht! In het glaasje kun je het een beetje doseren en het ziet er ook nog eens vrolijk uit.
Wist je dat quinoa heel veel voedingsstoffen bevat? Het is rijk aan vitamine B en E, ijzer, vezels, eiwitten en de mineralen koper en ijzer, hartstikke voedzaam. Daarnaast is quinoa glutenvrij!
Dit gerechtje is vegetarisch en als je er een veganistische variant van wilt maken, kun je de kaasblokjes weg laten of vervangen voor iets anders.
Ingrediënten voor 12 halve glaasjes of 6 volle glaasjes:
- 175 gram quinoa
- 1 gele paprika
- 100 gram cherrytomaatjes
- 100 gram zwarte olijven in plakjes
- 3 eetlepels blokjes Apetina witte kaasblokjes in olie
- halve komkommer
Bereidingswijze:
- Kook de quinoa volgens de verpakking.
- Snijd de paprika en de komkommer in blokjes, de tomaten in kleine stukjes en snijd de rucola fijn.
- Hussel alle ingrediënten goed door elkaar en verdeel over de glaasjes.
Op zoek naar andere voorgerechten? Bekijk dan deze pagina eens. Hier kun je vast nog iets lekker vinden!
No Comments