Deze ramen met kastanjechampignons en kokosmelk is weer een heerlijk en makkelijk recept als je het mij vraagt. Misschien denk je: ‘ramen’? Ja, ramen is het Japanse woord voor noedelsoep. De noedels die je voor dit recept gebruikt heten ramen. Ze hebben een stevige structuur en zijn perfect voor in de soep, omdat ze niet uit elkaar vallen.
De soep geeft je het idee alsof je in een Japans straatje noedelsoep aan het eten bent. In werkelijkheid maak je de soep zelf klaar in nog geen 20 minuten!
De gember in de soep geeft net dat beetje extra smaak en de kokosmelk zorgt er voor dat het geheel iets romiger wordt.
Het lekkerste is om de soep ‘s ochtends te maken, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Ik topte de soep af met cashewnoten met chilismaak. Je denkt misschien: ‘wat een gekke combinatie’. Maar geloof mij, het maakt de soep helemaal af!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 180 gram ramennoedels
- 400 gram kastanjechampignons
- 1 prei
- stukje gember
- 500 ml kokosmelk
- 1 liter groentebouillon
- handje cashewnoten (met chilismaak)
- peper
- kurkuma
Bereidingswijze:
- Snijd de kastanjechampignons in grove stukken.
- Verwarm wat olijfolie in de soeppan en bak de champignons 3 minuten.
- Snijd ondertussen de prei in halve ringen en schil en rasp de gember. Voeg toe aan de kastanjechampignons en bak 2 minuten mee.
- Voeg nu de kokosmelk en de groentebouillon toe aan het groentemengsel. Kruid met peper en kurkuma naar smaak. Laat de soep 15 minuten op staan.
- Bereid de noedels volgens de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
- Schep de noedels in een kom en schenk hier over heen de soep.
- Top af met de cashewnoten
Op mijn blog staan nog meer varianten van noedelsoep. Zoals deze vegetarische noedelsoep met kastantjechampignons en paksoi of deze maaltijdsoep met noedels en kabeljauw!
Heb je deze soep of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments