0

Reisschema Boedapest

Hieronder laat ik in het kort mijn reisschema zien van Boedapest in 5 dagen, zodat je een indruk hebt van wat je allemaal kun doen in deze tijd. Ook vermeld ik de prijzen van de eetgelegenheden er bij.

Wil je meer lezen over de bezienswaardigheden en hotspots van Boedapest, lees dan mijn blog 22 x doen in Boedapest. In een ander blog heb ik de restaurantjes waar ik heb gegeten uitgebreid beschreven.

Wil je weten waar ik verbleef? Klik dan hier! Daar vind je overigens meer tips voor een citytrip naar Boedapest.

Dag Wat?
Dag 1

Door een vroege vlucht had ik een hele eerste dag in Boedapest.

De volgende bezienswaardigheden heb ik gezien deze dag:

  • Vissersbastion
  • Matthiaskerk
  • Schoenenmonument aan de Donau
  • Parlement
  • Kettingbrug

Lunchen deed ik bij Gelarto Rosa Bistro en avondeten bij MazelTov voor ongeveer €35 voor 2 personen

Dag 2

In de ochtend heb ik het grootste badhuis van Europa bezocht: Szechenyi, om vervolgens te gaan lunchen bij Szimply. Het badhuis kost zo’n €17 per persoon.

Bij Szimply lunchten we voor 2 personen rond de €28.
Aan het eind van de middag bezocht ik de Markthal. Dicht bij de markthal is de Vrijheidsbrug: één van de bruggen die Buda en Pest aan elkaar verbindt.

In de avond at ik bij 2Spaghi heerlijke pasta’s voor €35 om daarna met een goed gevulde buik een avondrondvaart over de Donau te maken voor €9 per persoon.
Dicht bij het hotel lag de ruïnebar Szimpla. Hier kun je gratis naar binnen.

Dag 3

Deze dag hebben we veel gewandeld. De wandeling begon in het stadpark Városliget met daarin de Vajdahunyadburcht. Vanuit daar loop je over het Heldenplein de lange boulevard Andrássy út op.

Het bekende plein Vörösmarty tér ligt naast de winkelstraat Vaci Utca. Hier kun je ook de bekende ‘koek op stok’ halen bij Molnar’s Kürtőskalács voor €3 per stuk.

Tussendoor hebben we geluncht bij een klein tentje ‘The Goatherder‘ voor €14 en in de avond aten we bij MoST voor zo’n €67.

Dag 4

Deze dag stond vooral het Boeda gedeelte op de planning.

Via de Gellértberg kom je terecht bij de Citadella. Vervolgens kun je een stuk doorlopen om de Burcht van Boeda goed te bekijken vanaf de berg.
Eenmaal beneden namen we de tram richting Margaretha-eiland om daar een wandeling te maken. Omdat we al veel gelopen hadden, namen we de bus terug naar Pest.
‘s avonds aten we in een heerlijk restaurant: Bistro Fine voor een kleine €70.

 

Dag 5

De laatste dag in Boedapest hebben we gewinkeld in West End. Dit is een overdekt winkelcentrum. Op de terugweg liepen we nog langs het parlement om daarna te gaan lunchen bij Kiosk voor €35.

 


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply