0

Restaurant Nela op De Zuidas in Amsterdam

Sinds augustus 2022 heeft De Zuidas in Amsterdam er een topper van een restaurant bij: Nela. Het restaurant bevindt zich in het gebouw The Valley op de tweede verdieping en is perfect voor shared-dining.

Nela betekent puur en precies en dat zie je terug, zowel in de styling van het restaurant als in de gerechten.

De chefs Hari Shetty en Ori Geller gaan schuil achter dit restaurant. Deze chefs hebben onder andere gewerkt voor Nobu (Londen), Yafo-Tel Aviv (Tel Aviv) en Izakaya, The Duches en Mr. Porter (Amsterdam), dus we hebben hier te maken internationaal gerenommeerde chefs. En ja… dat zie en proef je terug!

Wat voor eter je ook bent, hier is echt voor iedereen wat wils. Van heerlijke wood fire pizza’s tot geweldige vis, vlees en heel veel groente en dat is alles behalve saai.

Ik neem je mee in mijn avond en het kan bijna niet anders, dan dat je daarna ook heel graag een bezoekje aan Nela wilt brengen.

We beginnen de avond met een lavash met sesamzaad en een Guajillo boter, licht pittig. Ziet er tof uit en is ook erg lekker.

Vervolgens is het de bedoeling om zes tot acht verschillende gerechtjes te nemen met twee personen om deze te delen. Je geeft alles in één keer door en de chefs bepalen in welke volgorde het komt. Hou wel plek over voor het dessert, want geloof mij, die wil je niet missen.

Vergeet niet om een lekkere cocktail te bestellen, ziet er niet alleen altijd heel gezellig uit, is ook erg lekker.

We starten het diner met de wood fire pizza met courgette en ricotta. Een knapperig dunne bodem en rijkelijk en goed belegd. Dit wordt tegelijk geserveerd met de Torched Toro: rauwe tonijn met groene pepertjes in witte balsamico Als je naar Nela gaat, bestel dan echt de torched toro, niet te weerstaan.

Vervolgens komen de crispy shimeji mushrooms op tafel, krokante kleine champignons met een chipotle aïoli. Een aïoli gemaakt van gerookte jalapeñopeper. Licht pittig en net goed. Dit wordt samen geserveerd met de crunchy shrimps en de gegrilde kip.

Als laatste komt de zeebaars op tafel. Deze werd ons aangeraden en dat is absoluut terecht. De zeebaars met miso en yuzu gegaard in maisblad is geweldig. Zo puur en toch zo veel smaak. Heel knap hoe dit gerecht wordt bereid. Samen met de artisjok en de asperges met hollandaise saus een heerlijke combinatie.

Zoals ik al zei, hou een plekje over voor het dessert, want de pavlova van Nela wil je niet missen. Een luchtig en smaakvol dessert waar je er eigenlijk wel twee (of meer) van zou lusten… Ook de cheesecake is een aanrader en deelt toch wel de eerste plek met de pavlova.

Bediening is in één woord top, sfeer is gezellig, interieur is stijlvol en het eten is fantastisch.

Zin in een datenight? Een gezellige avond met vriendinnen of wat te vieren? Nela is het perfecte restaurant. De prijzen liggen wel wat hoger, maar het eten en drinken is elke cent waard. Je vindt Nela op de Beethovenstraat 15 op de tweede verdieping van gebouw The Valley. Parkeren kan onder het gebouw. Er is zowel lunch als diner mogelijk. Ik zou zeggen: reserveren maar!

Heb je naar aanleiding van mijn blog ook een gegeten bij Nela Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #jillrox of #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply