0

Restaurant NY Basement

NY Basement, een geweldig restaurant in het souterain van Hotel New York. Als je jouw verblijf in hotel New York compleet wilt maken, dan moet je hier echt gaan dineren. Bijkomend voordeel: je hoeft daarna alleen nog maar de trap op, om naar je kamer te gaan.

Je kunt hier genieten van een diner, maar ook van heerlijke cocktails. Het restaurant is in de sfeer van het vooroorlogse Manhatten. Een hip interieur met een tikje nostalgie en historie.

In Restaurant NY Basement mocht ik genieten van een 4-gangendiner met bijpassende wijnen. Hieronder neem ik je mee in deze culinaire avond.

We starten de avond met bruisend tafelwater en een aperitief. Een heerlijke champgne:

Ook krijgen we een amuse: emping met een heerlijke mousse en een soort kruidkoek met een zachte vulling. De kruidkoek is lekker krokant en doet een beetje denken aan de smaak van taaitaai. Ik hou er van!

Van te voren wordt gevraagd of er nog rekening gehouden moet worden met bepaalde ingrediënten die we niet eten of waar we allergisch voor zijn. Ik geef door dat ik geen vlees eet en daar wordt keurig rekening mee gehouden. Verder is het een verrassingsmenu, dus…. laten we ons maar verrassen.

De eerste gang is Hamichi, ook wel bekend als de Kingfish. De vis wordt omschreven als een kruising tussen tonijn en makreel en wanneer ik de eerste hap neem, klopt dit precies. Het wordt geserveerd op een avocadomousse en is afgetopt met frisse kleine komkommerbolletjes en een krokantje.

Een zachte zoete bijpassende witte wijn van Rotschiefer wordt hier bij geserveerd.

De 2e gang is kabeljauw en wordt geserveerd op durum pasta. Op de kabeljauw liggen verse mosselen. Ook deze gang wordt geserveerd met een witte wijn.

Het hoofdgerecht is voor mij ook vis: griet. Daarnaast polenta met groene asperges. Ondanks dat bij vis vaak witte wijn hoort, wordt er deze keer een rode wijn geserveerd uit Limburg. Wel wordt uitgelegd dat deze rode wijn vrij licht is, niet alleen qua kleur, maar ook qua smaak en daarom toch goed bij dit hoofdgerecht past.

Het dessert is een mix van verschillende dingen: kersen, eem macaron, chocolademousse met een kersachtig tintje, ijs van karnemelk en een minioliebolletje waar een heerlijke vulling in zat. Deze was toch wel favoriet. Bij een dessert, hoort een dessertwijn: een heerlijke zoete dessert cherry.

Na het dessert koffie en thee, maar ook nog een koffiecocktail met gouden boterkoek om de avond goed af te sluiten. Je mag New York Basement niet verlaten zonder daar een cocktail gedronken te hebben.

Een avondvullend diner met heerlijke gerechten die precies in een goed tempo achter elkaar worden geserveerd. De wijnen passen bij de gerechten en steeds wordt er iets over de wijn verteld: waar deze vandaan komt en waarom deze zo goed bij het gerecht past. New York Basement: bedankt voor deze gezellige en culinaire avond!

Daarna stonden we binnen 2 minuten weer in onze hotelkamer van Hotel New York. Zoek je nog een slaapplek in de buurt van NY Basement? Lees dan mijn blog over Hotel New York.

Heb je naar aanleiding van mijn blog ook gereserveerd bij New York Basement? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply