0

Restaurants op Ibiza

Op Ibiza zijn er talloze restaurantjes en barretjes en hieronder is slechts een zeer kleine selectie. Ondanks dat de selectie klein is, helpt het je wel weer een beetje op weg om op de leukste plekjes te komen.

Van lunch tot diner, van drankjes tot taartjes en van betaalbaar tot prijzig. Hieronder zet ik ze voor je op een rijtje.

Naast restaurantjes heb ik meer gezien van Ibiza. Daar vertel ik je hier meer over!

#1 Amante

Amante: wat een top restaurant! Je parkeert je auto op het terrein en loopt dan het trappetje af richting het restaurant dat aan het strand ligt en waar je uitkijkt op zee. Wij hadden een tafeltje boven in het restaurant waar je het mooiste uitzicht hebt.

Het personeel is vriendelijk en loopt allemaal in dezelfde kleding.

We bestelden van water en ik ging voor een lekkere volle mocktail.

Daarna bestelden we wat brood met tapenade en tomatensalsa en kregen daar ook wat olijfjes bij.

As voorgerecht deelden we de viskroketjes: de specialiteit van Amante. Voor €13,50 krijg je er 5. Best prijzig, maar zeker de moeite waard. Echt heel lekker!

Als hoofdgerecht ging ik voor de zalm op een bedje van courgetti afgetopt met pistachenootjes. Als bijgerecht wat frietjes (altijd lekker!) en broccoli. De zalm was heerlijk: smaakvol, niet de droog en goed gemarineerd.

Een dessert mocht natuurlijk niet ontbreken en als ik je iets mag aanraden: ga dan voor de klassieke cheesecake geserveerd met passievrucht. Hier ga je echt geen spijt van krijgen: een goede en stevige krokante bodem met een luchtige ‘cheesecakelaag’ afgetopt met een saus van passievrucht en een chocolaatje.

De prijs: €207 voor 4 personen.

Wat wij daarvoor kregen:

 • brood met tapenade
 • 1 voorgerecht
 • 4 hoofdgerechten
 • 3 desserts
 • 2 rosé
 • een mocktail
 • een cocktail
 • een ijskoffie
 • water

We hebben hier lekker lang gezeten en het is dan ook echt de moeite waard om hier (ver!) van te voren een reservering te maken. Wanneer je in de zomer hier zomaar binnenloopt, heb je grote kans, dat er geen plekje voor je is. Je kunt hier verder ook heerlijk een hele dag aan het strand vertoeven of bijkomen op de mooie grote banken, die in de schaduw staan.

Hier kun je nog een blik op de kaart werpen:

#2 La Oliva

In het oude gedeelte van Ibiza-stad ‘Dalt Vila’ zit La Oliva. Een leuk restaurantjes op de helling van een klein straatje.

Hier bestelde ik de burrata. Zó lekker! Verse en zachte mozzarella met allerlei kleuren tomaten. Je krijgt een goed gevuld bord en dus een goede portie voor een lekker voorgerecht.

Als hoofdgerecht ging ik voor de zalm met een korstje van sesamzaadjes.

Als je hier wilt eten, is het ook handig om van te voren te reserveren. Zeker als je buiten wilt zitten en dat is wel zo gezellig in dit straatje.

De prijs: €167 voor 3 personen. Wat we daar voor kregen:

 • brood
 • 3 voorgerechten
 • 3 hoofdgerechten
 • 2 rosé
 • water

Hier kun je nog een blik op de kaart werpen:

#3 Elements

Hier heb ik helaas niets gegeten, maar wel wat gedronken. Het plekje is leuk, gezellig, sfeervol en de strandtent is mooi aangekleed. Je kijkt uit op het strand en de zee. Op zondag spelen de hippies op hun trommels bij zonsondergang en is er een kleine hippiemarkt. Zorg dan wel dat je op tijd een tafeltje hebt bij Elements, want het kan dan erg druk worden!

#4 B+

B+ is een lunchtentje in Santa Gertrudis aan het einde van het plein. Leuk en sfeervol ingericht. Ik nam een smoothie en de geitenkaassalade.

De totaalprijs voor 3 personen: €61,80. Wat we daar voor kregen:

 • Wat brood vooraf
 • 3 smoothies (€8 per stuk, lekker maar erg duur voor de hoeveelheid die je krijgt)
 • 3 lunchgerechten

Een leuk tentje, maar wel erg duur voor wat je uiteindelijk krijgt. Er zitten op het plein ook andere goedkopere lunchtentjes.

#5 Musset

In Santa Gertrudis zit, als je ietsje verder loopt dan het pleintje, het restaurant Musset. Deze zit tegenover de speeltuin. Hier kun je ontbijten en lunchen, maar ook taartjes eten. We namen de cheesecake en de carrotcake. Allebei €6 per stuk.

Ik hoop dat je iets hebt aan bovenstaande tips! Mocht je ergens zijn geweest op mijn aanraden, laat het dan even weten. Dat vind ik altijd leuk!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply