0

Revelstoke

Van Kelowna reden we door naar Revelstoke. Op de weg hierheen stopten we bij verschillende plekken en trails. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat het eerste stoppunt op deze weg pas na ruim 2,5 uur rijden is. Het is dan ook fijn om onderweg ergens te lunchen op een mooie plek. Dit deden we op de weg naar Balsam Lake in Meadows in the Sky Parkway bij een viewpoint. Zó leuk om de camper gewoon neer te kunnen zetten, de luifel uit te schuiven, iets lekker te pakken en te bakken voor de lunch en vervolgens gaan eten met een prachtig uitzicht!

Hieronder vertel ik je waar het absoluut de moeite waard is om te stoppen op de weg richting Revelstoke.

#1 Giant Ceders Boardwalk

Hier konden wij een Nationale parkpas kopen. Het loont om een Nationale Parkpas te kopen als je meer dan 9 dagen in een Nationaal Park verblijft, anders kun je beter steeds een dagpas kopen.

Giant Ceders Boardwalk is een trail van 500 meter in het regenwoud. Er is een keurig pad aangelegd waar je over heen kunt lopen om de gigantische bomen te kunnen bewonderen. Sommige bomen zijn meer dan 500 jaar oud! Je kunt je voorstellen dat deze ontzettend hoog zijn en soms met enorm dikke stammen. Indrukwekkend om te zien!

#2 Meadows in the Sky Parkway

Deze 26 kilometer lange weg omhoog, brengt je naar de mooiste plekjes! De weg is overigens alleen open tussen mei en oktober. In de zomer zou je het niet zeggen, maar in de overige maanden ligt hier alles in en onder de sneeuw!

Onderweg kom je allerlei viewpoints tegen die de moeite waard zijn om even te stoppen.

De weg omhoog brengt je naar Balsam Lake. Dit is een wandelroute van 500 meter rond het meer.

Een bekende trail in Meadows in the Sky Parkway is de Upper Summit Trail van een kilometer. Deze brengt je naar de Fire Lookout. Vanaf hier heb je ook goed zicht op Heather Lake.

Er zijn nog veel meer trails die je kunt lopen in dit park: korte, lange, zware en minder zware. Ook in Meadows in the Sky Parkway heb je een National Parkpass nodig. Daarnaast goed om te weten: er zijn hier héél véél muggen! Zorg dus voor een goede insectenspray.

Na Meadows in the Sky Parkway reden wij verder naar de camping: Lamplighter Campground. Een camping op zo’n half uurtje afstand vanaf de parkeerplaats bij Meadows in the Sky Parkway.

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply