0

Champignonrisotto met zalm

Risotto is een Italiaans gerecht en misschien wel makkelijker te bereiden dan je denkt. Wel heb je een beetje geduld nodig, maar dat is de risotto dan ook waard!
Ik gebruik in dit recept een groentebouillonblokje zonder gistextract. Deze zijn te kop bij de Eko-Plaza. Zo heb je een risotto zonder toegevoegde suiker en/of e-nummers.

De risotto zelf is vegetarisch en heel gemakkelijk veganistisch te maken (zie tips). Met het stukje zalm er bij, is het natuurlijk geen vegetarisch recept meer.

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de risotto

  • 300 gram risotto rijst
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 uien
  • 2 teentje knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2 handen walnoten

Voor de zalm:

  • 4 stukken diepvrieszalm van 100 gram per stuk
  • 1 tomaat
  • scheutje olijfolie
  • scheutje balsamicoazijn
  • peper
  • knoflookpoeder

Bereidingswijze:

Zalm:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de zalm uit de verpakking en leg op een stukje aluminiumfolie.
  • Meng de olijfolie, balsamicoazijn, peper en knoflookpoeder en verdeel dit over de stukjes zalm.
  • Snijd de tomaat in plakjes en verdeel de plakjes over de zalm.
  • Vouw de aluminiumfolie om de zalm heen als een pakketje en laat in 40 minuten gaar worden in de oven.

Risotto:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Bak de ui totdat deze glazig is en voeg vervolgens champignons, de knoflook en de oregano toe.
  • Wanneer de champignons zacht zijn, voeg je de risottorijst toe. Bak even kort mee.
  • Voeg dan beetje bij beetje de groentebouillon toe. Wanneer de risotto het vocht bijna volledig heeft opgenomen, voeg je weer wat bouillon toe. Blijf dit doen totdat de bouillon op is en zodra de ristto zacht is en blijf ondertussen roeren.
  • Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe samen met de walnoten. Roer goed door elkaar.
  • Serveer in diepe borden en bestrooi met de overgebleven Parmezaanse kaas.

Tip:

  • Is de bouillon op, maar de risotto nog niet zacht? Voeg dan nog wat water toe.
  • Wil je een veganistische variant? Laat dan de Parmezaanse kaas weg.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply