0

Risotto met groene aspergetips

Risotto met groene aspergetips, een heerlijke voedzame maaltijd, waar je zeker indruk mee maakt bij gasten. Risotto is echt een gerecht uit Italië en je waant je met dit recept dan ook in Italiaanse sferen.

De smaak van de wijn trekt in de rijstkorrels en zorgt voor meer smaak in dit gerecht.

De asperges, smaken in combinatie met de romige risotto heerlijk en geven een mooi kleurtje aan het geheel.

Ingrediënten:

  • 300 gram risottorijst
  • 400 milliliter water
  • 150 milliliter witte wijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 gram groene aspergetips
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • handje hazelnoten
  • handje walnoten
  • knoflookolie
  • halve citroen

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui .
  • Verwarm wat knoflookolie in een grote pan en bak de ui glazig.
  • Snijd het harde onderkantje van de groene asperges af, snijd doormidden en kook deze in 5 minuten beetgaar.
  • Hak de knoflook fijn en voeg samen met de risottorijst toe aan de ui. Bak de rijst 1 minuut mee.
  • Voeg nu de wijn toe en laat zo veel mogelijk verdampen.
  • Voeg vervolgens het bouillonblokje en 150 milliliter water toe. Blijf roeren totdat de risottorijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds wat water toe, totdat het op is. Giet de asperges af en voeg deze toe aan de risotto.
  • Hak de walnoten en hazelnoten grof en voeg deze toe aan de risotto.
  • Knijp de citroen uit boven de pan, roer alles goed door elkaar en serveer de risotto in diepe borden.

Wil je meer risotto? Probeer dan ook eens deze risotto met champignons en zalm.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply