0

Rode linzensoep

Rode linzensoep is van origine een Turkse soep.
Deze rode linzensoep is een heerlijk romige, vegetarische soep met een pittig accent.

Zelfgemaakte soep lijkt altijd veel werk, maar met deze soep bewijs ik het tegendeel. Voor deze soep heb je slechts 6 ingrediënten nodig en wat kruiden.

Linzen zijn peulvruchten en bevatten veel vezels en zijn dus goed voor de darmen. Daarnaast bevat het veel eiwitten en ijzer. Ze zorgen er voor dat je je langere tijd verzadigd voelt en een stabiele bloedsuikerspiegel behoudt.

Verder is deze soep heel makkelijk om te maken: alles in de pan, even op laten staan, pureren en genieten maar!

De soep is hartstikke gezond en bevat alleen pure ingrediënten. Een zeer verantwoorde maaltijd voor op de koude herfst- en winterdagen. Lekker met een broodje er bij!

PS. Deze toffe soepkommen/schaaltjes zijn van HovéHoreca van het merk Avet. Kijk hier eens voor hun mooie producten!

Ingrediënten:

  • 500 gram rode linzen
  • 2,5 liter groentebouillon
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 3 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • peper, kurkuma, komijnzaad en paprikapoeder naar smaak

Bereidingswijze:

  • Snipper de uien en hak de knoflook en peper fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een grote soeppan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe, samen met de rode peper en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de rode linzen toe, gevolgd door de 2,5 liter groentebouillon toe (ik gebruik daarvoor 3 groentebouillontabletten).
  • Voeg alle kruiden toe naar smaak.
  • Laat de soep gedurende een half uur op laag vuur opstaan.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes toe en pureer de soep tot een glad mengsel.

Tip:

  • Soep over? Vries het in! Wanneer je geen zin hebt om te koken, haal je gewoon een bakje soep uit de vriezer!

Meer makkelijke soepen maken? Kijk dan eens op deze pagina, daar vind je nog veel meer maaltijdsoepen!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply