0

Rode rijst met zalm, broccoli en groene aspergetips

In dit eenpansgerecht van rode rijst, met zalm, broccoli en groene asperges zitten eigenlijk alle elementen van een gezonde maaltijd wel verwerkt: groente, vis, rijst, noten en zelfs wat fruit.

De rode rijst kun je vergelijken met zilvervliesrijst, maar bevat van nature de kleurstof anthocyaan. Dit heeft een anti-oxidant werking in het lichaam die celschade tegen kan gaan. De rijst heeft een pure en nootachtige smaak.

Ingrediënten:

  • 200 gram rode rijst
  • 1 broccoli
  • 200 gram groene aspergetips
  • 200 gram (diepvries)zalm
  • 1 sinaasappel
  • 2 handen cashewnoten
  • 1 avocado

Bereidingswijze:

  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de zalm op laag vuur gaar. Als het goed is valt de zalm uiteindelijk vanzelf uit elkaar.
  • Maak ondertussen de broccoli schoon en snijd de aspergetips door de helft.
  • Kook de broccoli in 7 minuten beetgaar en voeg de laatste 2 minuten de aspergetips toe.
  • Kook de rode rijst volgende verpakking.
  • Giet de broccoli en de aspergetips af en voeg toe aan de zalm.
  • Schil de sinaasappel en snijd de partjes in kleine stukjes.
  • Snijd de avocado in blokjes
  • Giet de rode rijst af.
  • Voeg de sinaasappel, avocado, rode rijst en cashewnoten toe aan de zalm en roer goed door elkaar.

Wil je meer inspiratie voor eenpansgerechten? Bekijk dan eens de volgende gerechten:


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply