In dit eenpansgerecht van rode rijst, met zalm, broccoli en groene asperges zitten eigenlijk alle elementen van een gezonde maaltijd wel verwerkt: groente, vis, rijst, noten en zelfs wat fruit.
De rode rijst kun je vergelijken met zilvervliesrijst, maar bevat van nature de kleurstof anthocyaan. Dit heeft een anti-oxidant werking in het lichaam die celschade tegen kan gaan. De rijst heeft een pure en nootachtige smaak.
Ingrediënten:
- 200 gram rode rijst
- 1 broccoli
- 200 gram groene aspergetips
- 200 gram (diepvries)zalm
- 1 sinaasappel
- 2 handen cashewnoten
- 1 avocado
Bereidingswijze:
- Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de zalm op laag vuur gaar. Als het goed is valt de zalm uiteindelijk vanzelf uit elkaar.
- Maak ondertussen de broccoli schoon en snijd de aspergetips door de helft.
- Kook de broccoli in 7 minuten beetgaar en voeg de laatste 2 minuten de aspergetips toe.
- Kook de rode rijst volgende verpakking.
- Giet de broccoli en de aspergetips af en voeg toe aan de zalm.
- Schil de sinaasappel en snijd de partjes in kleine stukjes.
- Snijd de avocado in blokjes
- Giet de rode rijst af.
- Voeg de sinaasappel, avocado, rode rijst en cashewnoten toe aan de zalm en roer goed door elkaar.
Wil je meer inspiratie voor eenpansgerechten? Bekijk dan eens de volgende gerechten:
- Broccolicurry met peultjes en couscous
- Vegetarische curry met aubergine en couscous
- Linzenschotel met pompoen
- Mangocurry
No Comments