Romige broccolisoep met zalmsnippers

Deze romige broccolisoep met zalmsnippers slechts 5 ingrediënten en het zal je verbazen hoe smaakvol deze soep is.

De roomkaas zorgt voor de romige smaak en de combinatie van broccoli met zalm is ook uitstekend.

De soep staat letterlijk binnen 20 minuten op tafel. Je kunt de soep ook invriezen als er wat over is.

Ingrediënten:

  • 1 flinke broccoli
  • 1 ui
  • 0,75 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • half bakje roomkaas (ik gebruik Garlan)
  • 200 gram gerookte zalm

Bereidingswijze:

  • Snipper en snijd de ui in grove stukjes. Snijd de broccoliroosjes van de stronk af. Doe de broccoli, samen met de ui en het bouillonblokje in een pan en voeg het water toe.
  • Zet de pan op het vuur en laat de ui en de broccoli zacht worden.
  • Pureer de soep tot een egaal geheel en voeg de roomkaas toe. Pureer nogmaals.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes.
  • Schenk de soep in een kom en garneer met de zalmsnippers.

Trek gekregen in een andere soep? Probeer dan deze zoete aardappel- pompoensoep eens of deze heerlijke romige aardappel- bloemkoolsoep.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply