0

Romige gnocchi met champignons

Deze romige gnocchi met champignons is een heerlijk eenpansgerecht. Als je van pasta houdt, dan kun je eigenlijk ook niet om gnocchi heen.
Je kunt gnocchi koken of bakken of bereiden (met saus) in de oven. In dit gerecht wordt de gnocchi gebakken en deze wordt zacht en romig door de slagroom. De basilicum zorgt voor een verfrissende smaak. Dit heerlijke herfstige en vegetarische recept dat binnen 20 minuten op tafel staat.

Ingrediënten:

  • 500 gram gnocchi
  • 250 gram champignons
  • 4 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram basilicum
  • 100 milliliter slagroom
  • snuf peper
  • handje geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Snijd de bosui in ringen, hak de knoflook fijn en snijd de champignons in stukjes.
  • Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de bosuitjes. voeg vervolgens de champignons en de knoflook toe. Bak de champignons gaat.
  • Voeg de gnocchi toe en bak ongeveer 5 minuten goed mee.
  • Voeg de slagroom en peper naar smaak toe, roer goed door elkaar en laat 10 minuten op laag vuur staan.
  • Snijd de basilicum in reepjes en voeg deze op het laatste moment toe.
  • Serveer de gnocchi met wat geraspte kaas.

Hier vind je nog veel meer recepten met gnocchi!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply