0

Romige tomaatplaattaart met geitenkaas

Deze romige tomaatplaattaart met geitenkaas is er weer één waar je heel blij van gaat worden. Zelf ben ik echt gek op plaattaarten. Het zijn vaak gemakkelijke recepten en je kunt er echt alle kanten mee op. Ook kun je er goed restjes in verwerken en zo ga je weer een stukje verspilling van voedsel tegen.

De geitenkaas zit verwerkt in de onderlaag van de plaattaart. Door deze te mengen met de crème fraîche, smelten ze goed samen in de oven.

Wat ook heel handig is aan deze plaattaart: je hoeft van te voren niet te bakken of te koken. Je ‘gooit’ alles op de plaat en de oven doet de rest!

De rode tomaatjes kleuren prachtig met de felgroene peterselie, dus het is ook nog eens een echt kleurenfeestje!

Ingrediënten:

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram snoeptomaatjes
  • 200 ml crème fraiche
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 bosuitjes
  • 15 gram peterselie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en druk goed aan.
  • Snijd de bosuitjes in ringen en hak de knoflook en peterselie fijn.
  • Snijd de snoeptomaatjes door de helft.
  • Verbrokkel de geitenkaas en meng deze met de crème fraîche. Voeg de helft van de peterselie te en meng door het geitenkaasmengsel.
  • Besmeer het bladerdeeg met het geitenkaasmengsel. Bestrooi vervolgens met de bosui en de tomaatjes.
  • Bak de plaattaart in 30 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • Haal uit de oven en bestrooi met de overgebleven peterselie.

Zin gekregen in meer plaattaarten? Bekijk dan eens de de pagina met quiches, plaattaarten en pizza’s. Daar vind je vast nog iets lekkers tussen!

Heb jij deze plaattaart of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply