0

Rondreis in Indonesië in 22 dagen

Een rondreis in Indonesië in 22 dagen is perfect qua tijd. Van te voren heb ik (zoals alijd) alles uitgezocht qua hotels, bezienswaardigheden en vervoer.

Hieronder vertel ik je hoe onze reis er per dag uit zag Als je meer wilt weten over die dag, dat onderwerp, welk vervoer je nodig hebt, hoe duur iets is of wat dan ook, klik er dan op en zo kom je terecht in een blog waar er verder op in wordt gegaan. Je kunt dit reisschema helemaal of deels gebruiken voor je eigen reis en ik hoop dat mijn tips jou helpen om er een mooie reis van te maken!

Dag 1

Onze reis begon laat in de avond op het vliegveld van Jakarta. Zodra je uit de deuren van het vliegveld komt, staan daar tientallen taxichauffeurs te wachten om jou te vervoeren. Ze komen bijna op je afgerend. Laat je niet zomaar overhalen, onderhandel goed over de prijs en beslis niet overhaast!

We hebben besloten om hier alleen de nacht door te brengen om vervolgens de volgende dag door te vliegen naar Yogyakarta. We hebben, op het hotel na, dus weinig gezien van Jakarta. Wij sliepen voor €33 in het Ibis Hotel, naast het vliegveld. Een prima hotel om de nacht door te brengen.

Mocht je overwegen wel één of meer dagen in Jakarta te blijven, dan is het denk ik wel te moeite waard om de Istiqlal moskee te bezoeken: één van de grootste moskeeën ter wereld.

Dag 2

Vroeg in de ochtend vlogen we van Jakarta naar Yogyakarta. Wij kozen voor het vliegtuig en niet voor de trein, omdat dit een stuk sneller is en zo heb je nog de hele dag in Yogyakarta (mits je een vroege vlucht hebt). In Yogyakarta is genoeg te doen en te zien. Ook zijn er veel taxichauffeurs die jou maar al te graag een dag willen rondrijden. In Yogyakarta hebben wij verschillende uitzichtpunten bezocht, hebben we over Jalan Maliaboro gelopen en zijn we in de zilverfabriek geweest.

Dag 3

Op dag 3 bezochten we de Borobudur, dit is het grootste Boeddhistische monument ter wereld en is gebouwd omstreeks 750-850. Het is een zeer indrukwekkende tempel en je kunt je bijna niet voorstellen dat ze dit toentertijd hebben kunnen bouwen.Wij deden de Borobudur Sunrise tour. Hier kun je meer lezen over dit bijzondere bezoek.

Wanneer je de Borobudur Sunrise doet, houd je genoeg tijd over om later op dezelfde dag naar Prambanan te gaan.
Prambanan is een zeer imposant en indrukwekkend bouwwerk. Het is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië.
De Prambanan staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.
In 2006 is er een aardbeving geweest op Java, die er voor heeft gezorgd dat Prambanan ernstig is beschadigd. Gelukkig is de tempel wel weer open voor de toeristen, echter zie je nog wel steeds op sommige plekken wat de aardbeving heeft aangericht.
Hier lees je meer over ons bezoek aan Prambanan en waar we de nacht doorbrachten.

Dag 4 Na ons bezoek aan Prambanan namen we de volgende dag de taxi naar Malang. De reden om naar Malang te gaan, was omdat (onder andere) vanuit deze plek de ‘Bromo-Ijen tour’ van 2 dagen werd georganiseerd. Deze dag hebben we dus niets bezocht. We zaten zo’n 8 uur lang in de taxi van Yogyakarta naar Malang.
Dag 5

Malang is een zeer drukke stad. Wij waren hier 1 dag en dat was voor ons voldoende om de plekken te bezoeken die ik van te voren had uitgezocht.

In Malang kun je over de Bird-market lopen, de gekleurde dorpjes (Jodipan) bezoeken en over de Idjen Boulevard lopen. Hier vertel ik meer over Malang.

Dag 6

Om 00.00 uur worden we opgehaald voor een bezoek aan de Bromo vulkaan. Wij boekten deze tour in combinatie met de Ijen bij de organisatie ‘Helios’. De Bromo bezoeken met zonsopkomst levert fantastisch mooi uitzicht op en dus ook mooie foto’s.Wanneer de zon eenmaal is opgekomen, krijg je nog even tijd om te genieten van het uitzicht en vervolgens ga je met de jeep naar de vulkaan die je net van een afstand hebt kunnen bewonderen. Deze kun je beklimmen. Wanneer je eenmaal boven staat en naar beneden kijkt, is het uitzicht ook weer indrukwekkend. Hier lees je meer over de Bromo vulkaan en geef ik tips voor dit bezoek. Na dit bezoek vervolgden we onze reis naar het hotel.

Dag 7

Ook dit was een zeer korte nacht, want weer op 00.00 uur vertrokken we om naar Ijen te gaan. De Ijen krater is voor ons een hele belevenis geweest. Na een zware tocht naar boven kom je aan bij de kraterrand. Vanaf hier daal je af naar het kratermeer om het blauw vuur te zien. Een gevaarlijke en zware tocht naar beneden onder begeleiding van een gids. Gelukkig hebben we het blauw vuur wel kunnen zien! Terwijl je de afdaling maakt, komen er allerlei mannen met zo’n 80 kilo zwavel op hun rug de berg op. Bij het kratermeer kun je bijna niet ademen zonder gasmasker: de zwavelgeur is ontzettend sterk. Wanneer we teruglopen is het ondertussen licht en zien we ook hoe mooi de omgeving eigenlijk is: ontzettend bosrijk en groen.

Na het bezoek aan Ijen, vervolgen we onze reis naar Bali door met de Ferry naar de haven van Gilimanuk te gaan. Einde van de middag komen we aan in Ubud in onze kleine villa van Pumpkin Village.

Dag 8

Na een rustig ontbijt, gingen we op pad en bezochten we maar liefst 3 dingen in Ubud:

Tegenungan Waterval

Monkey Forest

Zilverfabriek

Dag 9

Deze dag gingen we van ons ene verblijf in Ubud naar ons volgende hotel: SenS hotel. Verder bezochten we de Ubud Market en liepen we de Campuhan Ridge walk.

Dag 10

Deze dag bezochten we twee tempels. Het is handig om beide tempels op dezelfde dag te bezoeken, want ze liggen heel dicht bij elkaar.

Tirta Empul Tempel

Gunung Kawi

Dag 11

Onze laatste dag in Ubud bezochten we de rijstterrassen Tegalalang. Hier kun je zeker een halve dag doorbrengen:

Dag 12

Deze dag gingen we met de boot naar Nusa Lembongan. Wij verbleven 3 nachten in The Chubang Hut’s, vlak bij Dreambeach.

Een leuk en rustig verblijf met ontzettend aardig personeel. Een ochtendje of middagje hier bij het zwembad was ook heerlijk vertoeven.

Deze dag bezochten we Dreambeach, Devils tear en aten we bij Sandy Bay.

Dag 13

We huurden deze dag een motor en toerden het eiland rond. We stopten bij:

Jungut Batu beach om even te releaxen en van het strand te genieten.

De mangrove om een rustgevend vaarritje te maken.

Mushroom beach om te lunchen bij Hai Tide

Dag 14

Nusa Ceningan is door The Yellow Bridge verbonden met Nusa Lembongan. We hebben dit eiland rond gereden in een halve dag en Blue Lagoon en Secret Beach bezocht.

  

Dag 15 In de ochtend vertrokken we (weer) richting Bali. Eigenlijk was het plan om meteen door te gaan naar Gili Trawangan, maar door de te hoge golven en de wilde zee gingen de fastboats niet. We zijn 1 nachtje in Bali gebleven in Seminyak, zo’n 40 minuten rijden vanaf het vliegveld.
Dag 16

Deze middag namen we het vliegtuig vanaf Denpansar naar Lombok. Daar aangekomen pakten we de taxi naar de haven van Bengsal en hier werden we in 15 minuutjes met een privé speedboot naar Gili Trawangan gebracht. 1 dag vertraging, maar we waren er, gelukkig! Ons verblijf voor de komende 3 nachten was Pink Coco.

Dag 17

In de ochtend hebben we een fiets gehuurd en 2 uurtjes het eiland rond gereden.

Ondertussen zijn we gestopt om even op het strand te liggen en te gaan snorkelen.’s Avonds hebben we op het strand een film gekeken, echt een aanrader.

Dag 18

In de ochtend namen we de boot naar Gili Air. Hier bleven we ongeveer 3 a 4 uurtjes. Je bent in 30 minuten op Gili Air met de fastboat, die elk uur wel gaat.

Dag 19

In de ochtend en een deel van de middag hebben we bij het zwembad van Pink Coco gelegen, om hier vervolgens nog te lunchen en daarna onze reis te vervolgen naar Kuta in Lombok.

Dag 20

Ook op onze laatste bestemming, Kuta in Lombok, huurden we weer een motor en reden we deze dag langs:

Mawun beach

Het surfstrand: Selon Belenak.

Selong Selo en dit plekje was zo prachtig dat we hier de hele middag zijn gebleven.

Dag 21

De één na laatste dag waren we te vinden om Tanjung Aan. Een heerlijk strand in de buurt van Kuta.

Dag 22

De laatste dag van deze mooie reis. We vlogen pas vroeg in de avond, dus deze dag konden we rustig aan doen. Nadat we onze koffers hadden ingepakt, zijn we nog heerlijk bij het zwembad van onze villa gaan liggen.


Previous Post

No Comments

Leave a Reply