Röstipizza met gerookte zalm: een pizza, maar dan net even anders.
Rösti kun je heel gemakkelijk zelf maken, het is namelijk niets meer of minder dan geraspte aardappel. Door wat meer smaak te geven aan de röstibodem van deze pizza, voeg je een uitje en wat kruiden toe.
Een heerlijke combinatie is crème fraîche, zalm, rode ui en rucola. Deze combinatie vormt dan ook de topping van deze pizza.
De pizza kun je met een gerust hart eten: geen toegevoegde suikers of e-nummers en met alleen maar pure ingrediënten.

Ingrediënten:
- 500 gram aardappels
- 2 witte uien
- 1 rode ui
- 2 eieren
- 200 gram gerookte zalm
- 1 rode ui
- 100 ml crème fraîche
- 2 handen ricola
- kruiden: peper/kurkuma/paprikapoeder/knoflookpoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de aardappels goed en rasp deze grof.
- Snipper de ui en snijd in kleine stukjes.
- Laat de aardappels samen met de uit even uitlekken.
- Voeg 2 eieren en de kruiden toe aan het aardappel- uitmengsel en roer goed.
- Verspreid het mengsel over het bakpapier in een cirkel.
- Zet de bakplaat gedurende 20 minuten in de oven.
- Snipper de rode ui en snijd in halve ringen.
- Haal de rösti pizza er uit en besmeer met de crème fraîche en verdeel de rode ui er over.
- Zet de röstipizza opnieuw in de oven gedurende 20 minuten.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Haal de pizza uit de oven en verdeel de zalm en de rucola over de pizza.
Trek gekregen in pizza? Probeer dan ook eens deze pizza met een bodem van havermout of deze homemade pizza.
No Comments