0

Salade met gegrilde halloumi

Deze gezonde salade met gegrilde halloumi ga je heerlijk vinden! Halloumi is een Cypriotische geitenkaas. De kaas heeft een specifieke eiwitstructuur, waardoor de kaas niet smelt. Ideaal dus om te grillen of te bakken!

Je kunt de halloumi van te voren kruiden, maar in principe is dit niet nodig. De kaas is sowieso al zoutig van zichzelf.

Daarbij is het een ideale vleesvervanger. Je kunt het namelijk ook in blokjes rijgen op een sateprikker en er ‘vega-halloumi-saté‘ van maken. Of wat dacht je van een broodje halloumiburger? Alles is mogelijk!

Deze keer grilde ik de halloumi voor bij de salade. Klaar in 15 minuten en succes gegarandeerd!

Ingrediënten:

  • 75 gram veldsla
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 225 gram halloumi

Bereidingswijze:

  • Was de veldsla, snijd de snoeptomaatjes door de helft, snijd de paprika in blokjes en de avocado in reepjes.
  • Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 1 cm.
  • Gril de halloumi 10 minuten op een grillplaat, zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
  • Meng de veldsla, snoeptomaatjes en paprika door elkaar. Leg de reepjes avocado er op en top af met de gegrilde halloumi.

Tip:

Trek gekregen in nog meer salades? Bekijk dan eens de pagina met salades. Daar vind je vast nog iets lekkers tussen!

Heb jij deze halloumi salade of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply