Sinaasappelgranola

Deze sinaasappelgranola is lekker crunchy en heeft de zachte smaak van sinaasappel.

De granola uit de supermarkten zit helaas vaak vol met toegevoegde suikers. Daarnaast betaal je ook nog eens een hoop geld voor zo’n pak granola. Daarom maak ik regelmatig homemade granola, zo weet ik zeker dat deze 100% verantwoord is!

Je verbaast je misschien over quinoa in deze granola, maar dit zorgt juist voor de crunchy bite! Daarnaast krijgen de noten door de sinaasappelsap en de oven een sterkere en lekkerdere smaak.

Heerlijk voor door je bakje kwark, maar stiekem ook om los te eten!

Ingrediënten:

  • 100 gram quinoa
  • 200 gram havermout
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el zonnebloempitten
  • handje walnoten
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el geraspte kokos
  • flinke hand cashewnoten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • sap van 1 sinaasappel

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Laat de kokosolie in een pan smelten en pers de sinaasappel uit.
  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng goed door elkaar.
  • Spreid het mengsel uit over de bakplaat en zet gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Hussel de granola om de 5 minuten goed, zodat deze niet aanbrandt.
  • Laat de granola afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

Meer zelfgemaakte granola maken? Maak dan ook eens deze granola met noten, deze heerlijke pindakaasgranola of deze zachte bananengranola.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply