Het originele recept van dit bananenbrood kwam ik tegen bij Marike van Oh My Pie en ik dacht: dit moet ik maken. Ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan. Zo gebruikte ik havermelk in plaats van amandelmelk en havermeel in plaats van boekweitmeel. Ook voegde ik wat extra dadels toe, want die vind ik gewoon heel lekker.
Dit brood is geweldig. De structuur is top, de krokante bovenlaag is overheerlijk en de pompoenpitjes zorgen voor een lekkere bite. Beetje jam of boter er op en genieten!

Ingrediënten:
- 3 bananen
- 300 ml havermelk
- 15 dadels
- 70 gram amandelmeel
- 300 gram havermeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 zakje baking soda
- 1 el appelazijn
- snufje kaneel
- snufje zout
- handje pompoenpitten
Voor de crumble:
- 75 gram havermout
- handje pompoenpitten
- 1 el gesmolten kokosolie
- 1 el agavesiroop of honing
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Doe de havermlek, bananen, dadels en appelazijn in een blender en mix tot een egaal beslag.
- Meng alle droge ingrediënten, behalve de pompoenpitten, in een kom door elkaar.
- Voeg het bananenmengsel toe en meng met een spatel opnieuw tot een egaal beslag.
- Spatel de pompoenpitten er doorheen. Schep het beslag in de cakevorm.
- Meng de ingrediënten voor de crumble door elkaar en verdeel over het beslag.
- Bak het brood af in 60 minuten in een voorverwarmde oven. Laat het even afkoelen voordat je het aansnijdt.
Zin in meer bananenbrood? Bekijk dan ook eens het recept voor deze bananenbroodmuffins, die zijn ook te lekker!
Heb jij dit brood of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments