Deze smeuïge kastanjechampignons in sojasaus met basmatirijst zijn vol van smaak! In restaurant zijn de champignons vaak zo lekker bereid, alleen gebeurt dit vaak wel met suiker en/of sausjes waar veel suiker of e-nummers in zitten. Daarom heb ik mijn eigen variant bedacht! Het geheim: maizena en een beetje honing! Ik kan je verzekeren dat het receptje met deze smaakvolle champignons heel makkelijk is!
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 400 gram kastanjechampignons
- 2 el maizena
- 4 lente-ui
- 250 gram basmatirijst
- 75 ml water
- 50 ml sojasaus
- 1 el honing
- 2 teentjes knoflook
- 1 el geraspte gember
Bereidingswijze
- Snijd de champignons in stukjes, spoel af, laat uitlekken en meng in een kom met de maizena.
- Verwarm wat olijfolie in een wokpan en bak de champignons gaar en wat krokant.
- Doe de champignons in een kom en laat even staan.
- Hak de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in ringen.
- Verwarm opnieuw wat olijfolie in de wokpan en bak de knoflook samen met de gember.
- Voeg de honing toe en roerbak nog 1 minuut.
- Voeg vervolgens het water en de sojasaus toe. Roer regelmatig door de saus en laat een beetje indikken.
- Kook ondertussen de rijst gaar.
- Doe de champignons terug in de wokpan, bij de saus en meng goed door elkaar, zodat de saus aan de champignons blijft ‘plakken’.
- Voeg de bosuitjes toe aan de champignons en bak nog 2 minuten mee.
- Giet de rijst af en laat uitlekken.
- Serveerde de rijst direct met de champignons in kommetjes.
Tip:
- Ook lekker om af te toppen met gebakken uitjes.
- Kroepoek past hier ook goed bij.
Meer receptjes met rijst? Probeer dan ook eens deze Linzenschotel met pompoen.
Heb je dit receptje gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments