Deze spaghetti met champignons in doperwtensaus heeft een prachtig kleurtje door de gepureerde doperwten. De groentebouillon geeft net wat meer smaak aan het gerecht. De saus is lekker romig en blijft goed ‘kleven’ aan de pasta. Je kunt natuurlijk zelf weten welke pasta je gebruikt, maar ‘lange pasta’ is de meest voor de hand liggende pasta wanneer je zachte sauzen gebruikt.
De geraspte kaas en de walnoten, maken dit gerecht helemaal af.
Ingrediënten:
- 250 gram verse spaghetti al basilico van Albert Heijn of 250 gram gewone volkoren spaghetti
- 400 gram diepvries doperwten
- 250 gram champignons
- 100 milliliter kookroom
- 1 groentebouillontablet
- 150 milliliter water
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- snuf peper
- geraspte kaas
- eventueel een handje walnoten
Bereidingswijze:
- Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de champignons in plakjes.
- Verwarm wat olijfolie in een wokpan en fruit de ui. Voeg vervolgens de doperwten toe, samen met de knoflook. Bak ongeveer 4 minuten.
- Verkruimel het groentebouillontablet in de pan. Voeg het water toe, samen met de kookroom en een snuf peper. Roer 2 minuten door.
- Pureer dit mengsel vervolgens tot een gladde saus met een staafmixer of in de blender.
- Bak de champignons in dezelfde pan gaar en voeg de saus toe.
- Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. Giet af en voeg toe aan de saus.
- Serveer de pasta met wat geraspte kaas en een handje walnoten.
Zin in mee pasta met eigen gemaakte pesto? Probeer dan ook eens deze pasta met avocado- spinaziepesto of deze pastasalade met avocadopesto.
No Comments