Alleen de naam van deze muffins doet je al watertanden: speculaaskruidenmuffins met havermoutcrumble. Ten eerste ben ik zelf echt fan van speculaaskruiden, het gaat door ongelooflijk veel baksels, maar ook door mijn granola of gewoon een snufje door de yoghurt. Wanneer een baksel dan de oven in gaat, ruikt dit ook zo heerlijk.
Ik heb al vaker een crumble gemaakt van havermout, zoals in dit appeltaartje. Een krokante crumble die toch verantwoord is. En wanneer iets een succes is, moet je het herhalen toch?
Het zou zo maar kunnen dat je alle ingrediënten in huis hebt, want dit baksel is heel makkelijk te maken, zonder al te veel ingewikkelde ingrediënten. Oja en wist je dat je havermeel heel makkelijk kunt maken van havermout? Gewoon even in de blender en tadaaa, daar is je havermeel. Bakken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!
Ingrediënten voor 8 muffins:
Voor de muffins:
- 175 gram havermeel
- 1,5 el green gypsy spices speculaaskruiden (Heb je deze niet, gebruik dan gewone speculaaskruiden)
- 3 eieren
- 175 gram kwark
- 1 tl bakpoeder
- 1 el agavesiroop
Voor de crumble:
- 50gram havermout
- 1 el gesmolten kokosolie
- Handje pecannoten
- 1 tl speculaaskruiden
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de muffinvormpjes in. Als je siliconen muffinvormpjes gebruikt, is dat niet nodig.
- Meng de eieren en de kwark tot een egaal geheel. Voeg de agavesiroop toe.
- Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe en roer nogmaals tot een egaal beslag.
- Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net iets onder de rand.
- Smelt de kokosolie, meng de havermout, noten en kruiden er doorheen. Is de crumble te nat? Voeg dan nog wat havermout toe. Is het te droog? Voeg dan nog een beetje gesmolten kokosolie toe.
- Verdeel de crumble over de muffins en bak in 20 minuten af in een voorverwarmde oven.
- Laat helemaal afkoelen, voordat je ze uit de vormpjes haalt.
Zin in meer van dit soort gezonde cakejes of muffins? Kijk dan eens op de cakepagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!
Heb jij deze muffins of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments