0

Suikervrije kwarktaart met zomerfruit

Deze suikervrije kwarktaart met zomerfruit is echt verrukkelijk!
Helaas moet je wel wat geduld hebben, want de taart moet minimaal 4 uur opstijven, maar echt waar, deze taart is het wachten meer dan waard.
De taart bevat onder andere noten, kwark en fruit en dat zijn toch allemaal wel voedzame ingrediënten.

Verder zitten er geen toegevoegde suikers in!
Ik wil niet zeggen dat je de taart onbeperkt moet eten, maar….. een stukje extra kan best!

Ik gebruik agaragar in plaats van gelatine om de taart op te laten stijven. Daarnaast maak ik de taart een dag van te voren, dan weet ik zeker dat de vulling goed stevig is!

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 225 gram gezouten notenmelanche met pistache
  • 150 gram dadels
  • 50 gram geraspte kokos

Voor de vulling:

  • 500 gram magere kwark
  • 200 milliliter slagroom
  • 7 gram agaragar
  • sap van 1 sinaasappel
  • 500 gram verse aardbeien

Voor de topping:

  • 200 gram frambozen
  • 75 gram gezouten notenmelanche met pistache

Keukengerei:

  • springvorm 23 cm
  • bakpapier
  • blender/keukenmachine

Bereidingswijze:

  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mix tot een bal.
  • Verspreid het notenmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm, druk goed aan en zet tijdelijk in de koelkast.
  • Maak de aardbeien schoon en laat even staan.
  • Doe de kwark in een kom en klop de slagroom stijf in een andere kom. Laat even staan.
  • Pers de sinaasappel uit en verwarm dit sap, samen met de agaragar in een steelpannetje. Roer goed en laat een even afkoelen.
  • Roer het sinaasappelmengsel goed door de kwark en spatel vervolgens de slagroom er doorheen.
  • Haal de bodem uit de koelkast, verspreid de aardbeien over de bodem.
  • Spreid vervolgens het kwarkmengsel uit over de aardbeien en strijk glad.
  • Ze de taart minimaal 4 uur in de koelkast om de vulling op te laten stijven.
  • Garneer de taart met de frambozen en de overige noten.

Variatie

  • Je kunt ook bosbessen of bramen gebruiken als topping.

 


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply