Scones, ik vind ze zó lekker. Helaas zitten ze vaak vol met suiker en dat is dan weer jammer. Daarom bedacht ik deze suikervrije scones! Natuurlijk heb ik de clotted cream, die onmisbaar is bij scones, ook suikervrij gemaakt.
Deze scones zijn bijvoorbeeld leuk om te maken voor bij een high-tea.
Ingrediënten voor 10 scones:
Voor de scones:
- 250 gram speltbloem
- 100 gram rozijnen
- 100 ml melk
- 2 eieren
- 10 gram bakpoeder
- snuf zout
Voor de clotted cream:
- 75 gram crème fraîche
- 150 gram mascarpone
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 215 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Wel de rozijnen zo’n 10 minuten in warm water.
- Giet af en laat uitlekken.
- Doe alle ingrediënten voor de scones in een kom en meng door elkaar. Het deeg dat ontstaat is erg plakkerig.
- Haal met een lepel elke keer een hoopje deeg uit de kom en laat dit met behulp van een andere lepel op de bakplaat glijden. Doe dit 10 keer.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de scones af in 12 minuten.
- Maak ondertussen de clotted cream door de mascarpone en de crème fraîche door elkaar te roeren.
- Serveer de scones met de clotted cream en eventueel wat jam.
Op deze pagina met cakes en koekjes vind je vast nog meer lekkere dingen voor een high-tea.
No Comments