0

Superfood plaattaart met boerenkool en bietjes

Deze plaattaart met boerenkool en bietjes heeft slechts 7 ingrediënten en is snel en makkelijk te maken.

De boerenkool is een verrassend ingrediënt en deze wordt zelfs een beetje knapperig in de oven. Boerenkool is een echte superfood. 100 gram boerenkool bevat namelijk meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A, vitamine C en vitamine K.
Het bevat daarnaast  40% magnesium, en mineralen zoals ijzer en kalium.

Ook de bietjes zijn rijk aan vitamine C en ijzer en dus ontzettend voedzaam.
Deze plaattaart is dus een echt superfood gerecht!
Door de plaattaart af te toppen met geitenkaas en cashewnoten, is de smaaksensatie compleet.

Vind jij plaattaarten ook zo lekker? Probeer deze met gegrilde groenten en feta dan ook eens.

Ingrediënten:

  • 9 plakjes hartig taartdeeg
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 500 gram gekookte bietjes
  • 300 gram boerenkool
  • 2 rode uien
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 handen gezouten cashewnoten

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien en leg ze vervolgens op de bakplaat. Druk de naden goed aan elkaar vast.
  • Besmeer het hartig taartdeeg met de pesto.
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan en wok de boerenkool. Laat deze zoveel mogelijk slinken.
  • Snijd de rode ui en de bietjes in stukjes.
  • Verspreid de boerenkool over de pesto en bestrooi met de rode ui en bietjes.
  • Verbrokkel de geitenkaas er overheen en strooi vervolgens de cashewnoten over de plaattaart.
  • Bak de plaattaart in 25 minuten af in een voorverwarmde oven.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply