0

Tagliatelle in champignonroomsaus

Dat een tagliatelle in champignonroomsaus zo makkelijk te maken was, had ik niet gedacht! Met slechts 7 ingrediënten tover je dit heerlijke gerecht op tafel.

Je kunt voor dit vegetarische recept natuurlijk allerlei soorten pasta kiezen, maar tagliatelle is uitermate geschikt voor dit recept. Lange dikke pasta leent zich goed voor romige en stevige sauzen, zoals deze champignonroomsaus.

De saus maak je romig door het gebruik van ricotta en breng je op smaak met de balsamicoazijn en de rozemarijn.

Natuurlijk mag geraspte Parmezaanse kaas in dit recept niet ontbreken!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram tagliatelle
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 el rozemarijn
  • 200 gram ricotta
  • 150 gram spinazie
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de champignons gaar, samen met de balsamicoazijn en rozemarijn.
  • Kook de tagliatelle ondertussen beetgaar.
  • Doe 2/3 van de champignons in een keukenmachine, samen met de ricotta en mix tot een roomsaus.
  • Voeg de roomsaus bij de overige champignons in de pan en voeg de spinazie toe. Laat deze slinken.
  • Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de roomsaus.
  • Serveer met Parmezaanse kaas.

Zin in meer pasta gekregen? Bekijk dan eens de Pasta pagina van Trood.

Heb je dit recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply