0

The Jane

Wow! Ik ben bij The Jane geweest. Wat een unieke ervaring. Hieronder deel ik deze graag met jou (van het reserveren tot de avond zelf), inclusief foto’s voor een sfeerimpressie!

Reserveren

Al een tijdje speelde het door mijn hoofd om een reservering te maken bij The Jane. Van verschillende kanten had ik gehoord, dat dit nog niet zo makkelijk is en dat er best een tijd over heen kan gaan, voordat je een plekje hebt weten te bemachtigen.

Reserveren kan namelijk precies en alleen 3 maanden van tevoren vanaf 08.00 uur ‘s ochtends en dan moet je snel zijn, want 08.01 uur heb je grote kans dat alles al gereserveerd is. De reserveringstermijn verschuift dus per dag. Mocht de dag waarop je wilde reserveren al vol zijn, kun je je wel op de wachtlijst laten plaatsen.

Vol goede moed ging ik net voor 08.00 uur achter de computer zitten om er als eerste bij te zijn met reserveren. Natuurlijk had ik al bedacht: ‘dat lukt vast niet de eerste keer.’ Meteen om 08.00 uur probeerde ik een reservering te maken op 5 januari 2019 om 19.30 uur. Tot mijn verbazing lukte het in 1 keer! The Jane op zaterdag 5 januari 2019 was een feit.

Creditcard

Bij het reserveren is het belangrijk om een creditcard paraat te houden. Er wordt namelijk gevraagd om je creditcardnummer. Wanneer je je reservering eenmaal per mail bevestigd hebt en er is een ‘no show’, wordt er toch €150 per persoon afgeschreven.

Dieetwensen en allergieen

Ik eet geen vlees, gelukkig was dit geen enkel probleem. Bij de reservering heb ik dit doorgegeven. Kort van te voren werd ik hier nog over gebeld om te vragen of ik ook geen gevogelte at. Dat ik dit ook niet eet, was voor hen geen probleem. Verder kan het restaurant ook rekening houden met het niet eten van: vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, gluten, lactose en ook met zwangerschap en allergieën kan rekening worden gehouden!

De avond

Dan nu over de avond zelf. Kort samengevat: echt GE-WEL-DIG! Hieronder zet ik op een rijtje wat deze avond zo fantastisch maakte:

#1 De sfeer

The Jane is gevestigd in een voormalige kapel: een prachtig gebouw.

Bij binnenkomst word je jas aangenomen, maar zie je nog niets van het restaurant dat zich achter het gordijn bevindt. Vervolgens word je naar jouw tafel gebracht. Het restaurant is perfect gestyled: tafels, stoelen, accessoires, de kussentjes op de bank, de kleuren, de bloemen op de tafels, enz. Alles matcht met elkaar. Alle tafels hebben zicht op de open keuken en in het midden hangt een prachtig grote lamp die absoluut de aandacht trekt.

Beneden, bij de toiletten, is er een mooie wijnkelder:

#2 Het personeel

De bediening in dit restaurant is echt uitmuntend! Het waterglas wordt al bijgevuld voordat je doorhebt dat het bijna leeg is, wanneer je even naar het toilet loopt ligt het servet weer keurig opgevouwen op tafel en staan alle glazen weer op de juiste plek, de broodkruimels worden opgeveegd, bij elk gerecht wordt uitgebreid verteld wat het is en soms wordt een specifiek ingrediënt ook nog uitgelicht, door het even te laten zien. Als laatste neemt de sommelier je met zijn woorden mee naar de plek waar de wijn vandaan komt, heel leuk! Ook niet onbelangrijk: het personeel is zeer professioneel en af en toe ook wat losjes met een lach en een grapje, dat vond ik erg leuk!

Daarnaast loopt het personeel in mooie zwarte kleding, je kunt zien dat hier veel aandacht aan besteed is.

#3 Het eten

Natuurlijk, het eten! Er is een vast 11 gangen menu (dat eventueel wordt aangepast bij dieetwensen of allergieën). Bij mij veranderden er 2 gerechtjes en mijn menukaart werd dan ook meteen aangepast, zodat ik de juiste op tafel had liggen. Je kunt het menu uitbreiden met 2 extra gangen en/of een kaasplankje. Wij zijn bij het 11-gangen menu gebleven.

De originele menukaart

De, voor mij, aangepaste menukaart zonder vlees en gevogelte

Over het eten zelf kan ik alleen maar zeggen: alle gerechten waren stuk voor stuk heerlijk. Echt kwalitatief goed eten met heel veel zorg voor de opmaak! Hieronder foto’s van een aantal gerechten.

makreel, gezouten yoghurt, groene kruiden en bergamot
chawanmushi, gelakte en gerookte paling, truffel-sojavinegrette

chu-toro, zee-egel, nori, shiitake, shisotempura
dorade, scheermes, kool, dille

coquille, knolselderij, aardappel, truffel

zeetong, bucatini, kokkels, parmigiano reggiano 36m
wilde fazant, paktpaddenstoel, witloof
griet, artisjok, wortel, nage jus
het eerste dessert: bloedsinaasappel, rode biet, specerijen, kervel
het laatste dessert

#4 De wijn

Wanneer je naar de tafel wordt gebracht, wordt daarna meteen gevraagd of je een aperitief wilt: champagne of gin tonic. Wij gingen voor de champagne, erg lekker (achter bleek overigens dat deze €21 per glas was).

Je kunt kiezen uit twee verschillende wijnarrangementen. Beide arrangementen bevatten evenveel glazen wijn, alleen de kwaliteit (en dus de prijs) is verschillend (heb ik mij laten vertellen…). Nu we er toch waren, zijn we dan ook maar gegaan voor het kwalitatief beste wijnarrangement: ‘The Jane Inimitables’.

In totaal krijg je 8 soorten wijn die passen bij de geserveerde gerechten.

Alle wijnen van de avond

Ook voor de wijn geldt: top! Van elk glas hebben we echt genoten: een hapje eten, een slokje wijn, een hapje eten, een slokje wijn…

De rekening

Benieuwd naar de rekening? Dat is geen geheim hoor. Veel prijzen kun je namelijk ook al terugvinden op hun website.

Samenvatting

Een korte samenvatting van bovenstaande: de sfeer is geweldig, het personeel top, het eten overheerlijk en de wijnen zó goed! De avond is een hele belevenis en absoluut een mooie en unieke ervaring!

Wil je trouwens een goed hotel op 15 minuten loopafstand van The Jane. Lees dan mijn blog over Antwerpen!


Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply ice pandora januari 16, 2019 at 19:17

    Wauwie, 3 maanden reserveren! Dat zegt al wat! Maar fijn om te lezen dat het een mooie geslaagde en vooral lekkere ervaring was ^__^ maar die rekening… ik ga er even voor sparen dan!
    Xx http://icepandora.com

  • Leave a Reply