0

Tip: Maiswafels

De laatste tijd zie je steeds meer soorten ‘wafels’ in de supermarkten. Denk aan: rijstwafels, maiswafels, speltwafels of een combinatie daar van. Ook zie je wafels met een smaakje zoals kaas, chocolade, appel, kaneel enz (in die laatste zitten eigenlijk vrijwel altijd geraffineerde suikers en/of e-nummer).

De wafels bevatten vaak weinig calorieën en staan bekend als ‘gezond’ en worden ook vaak gegeten omdat ze glutenvrij zijn. Ik eet zelf geen rijstwafels. Dit is niet omdat er suiker of e-nummers inzitten, maar wel omdat er arseen in zit.

Arseen is een giftige stof die aanwezig is in gesteenten. Op die manier komt het ook in grondwater terecht. Omdat rijst volledig onder water staat en het grondwater met arseen wordt gebruikt als irrigratiewater, neemt de rijst de de giftige stof arseen op. Langdurige blootstelling aan arsenicum kan leiden tot kanker en hart- en vaatziekten. Zeker voor kinderen kan een te hoge dosis gevaarlijk zijn. Er wordt aangeraden een kind onder de 6 jaar niet elke dag rijstwafels of andere rijstproducten te geven.

Ondanks dat rijstwafels eten af en toe geen kwaad kan, doe ik het niet, omdat er genoeg alternatieven zijn die even lekker zijn.

Ik koop eigenlijk altijd maiswafels. Deze zijn (bijna) overal te koop, ook bij de Aldi bijvoorbeeld. Ik haal ze zelf altijd bij de Albert Heijn (zie foto). Ze hebben daar verschillende soorten: hele dikke en dunnetjes. Ook hebben ze daar voorverpakte pakjes waarin 4 dunne maiswafels zitten. Ideaal om mee te nemen naar je werk als lunch (lekker met wat hütekäse en avocado of pindakaas met banaan!)

Er bestaan overigens ook speltwafels. Altijd belangrijk om nog even op de ingredientenlijst te kijken, aangezien er ook wafels bestaan waarin de mais en rijst gemengd wordt.

Ik ga zelf dus echt voor de 100% maiswafels. Oké, 99,9% mais en 0,1% zout!

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply