0

Tip: Thee

Wist je dat aan theezakjes heel vaak suiker wordt toegevoegd? Ja, echt! Denk je gezond bezig te zijn door thee zonder suiker te drinken, zit het wel in het theezakje! De suiker die toegevoegd wordt kan verschillende soorten benamingen hebben op de ingrediëntenlijst zoals: maltodextrine, dextrose of aroma’s. Natuurlijk gaat het om zeer kleine hoeveelheden suiker in het zakje, maar toch krijg je ongemerkt en ongewild toegevoegde suikers binnen.

Om er heel zeker van te zijn dat er geen suikers in jouw thee zitten, kun je het beste losse theeblaadjes kopen. Gelukkig zijn er ook genoeg soorten thee in theezakjes die je wel kunt kopen. Een aantal daarvan zet ik hieronder op een rijtje.

#1 Zonnatura thee

Let wel op: het gaat hier om de doosjes thee van Zonnatura en niet om de oplosthee! In de oplosthee zit namelijk wel dextrose én rietsuiker! De kruidentheetjes van Zonnatura zijn zonder toegevoegde suikers.

#2 Pickwick green tea pure en AH groene thee natural

Deze zakjes bestaan voor 100% uit groene thee.

#3 AH ochtend melange fris en verkwikkend en alle andere ‘AH kruiden voor 1 kop’

Voor zover ik nu heb gezien zijn deze doosjes van AH allemaal zonder toegevoegde suikers. Blijf wel goed opletten, want lang niet alle thee van deze supermarkt is dat. De AH ochtend melange fris en verkwikkend neem ik in ieder geval met een gerust hart.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply