Ziet er altijd zo leuk uit, een toetje in een glaasje, opgebouwd uit laagjes. Onderin een crunchy laag van vegan speculaasjes van Koro. In het midden opgeklopte slagroom met monchou en afgetopt met bosbessen en munt. Even laten opstijven in de koelkast en je toetje is ready!
Ingrediënten voor 4 glaasjes:
- 6 speculaasjes
- 200 ml slagroom
- 100 gram monchou
- 150 gram bosbessen
- een takje verse munt
- optioneel: kardemom en kaneel naar smaak voor door de slagroom
Bereidingswijze:
- Hak de speculaasjes fijn en verdeel de koekkruimels in de glaasjes.
- Klop de slagroom op en voeg pas de monchou toe als de slagroom volledig opgeklopt is. Voeg naar smaak kaneel en kardemom toe. Hou je van zoet? Voeg dan ook een scheut ahornsiroop toe.
- Top af met bosbessen en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer me een takje munt en serveer!
Zin in meer van dit soort toetjes? Bekijk dan ook eens deze gezonde tiramisu in een glaasje!
Heb jij dit recept of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
P.S. Bij Koro krijg je 5% korting met de code JILL
No Comments