0

Tofino op Vancouver Island

Na een ontzettend leuke dag in Whistler te hebben doorgebracht vervolgden we, de volgende dag, onze reis richting Tofino op Vancouver Island. Daar kom je niet zomaar…. je moet met de ferry de overtocht maken.

Van Whistler is het ruim een uur rijden naar de haven Horseshoe Bay. Op internet wordt aangeraden van te voren tickets te kopen, maar dit hebben wij niet gedaan. Eenmaal aangekomen bij Horseshoe Bay verliep alles heel soepel. We konden mee met de volgende overtocht. Het duurde nog ruim een uur voordat de ferry vertrok. Je kunt dan de auto of camper (afgesloten) laten staan in de rij en de tijd doorbrengen in het dorpje op 5 minuten loopafstand. Er wordt duidelijk aangegeven wanneer je echt weer terug moet zijn.

Eenmaal op de ferry, verloopt alles heel goed en georganiseerd. Je parkeert de auto/camper op de aangewezen plaats en gaat vervolgens naar boven. Met mooi weer kun je heerlijk buiten zitten. Het kan voorkomen dat je een Walvis ziet. Helaas hebben wij deze niet gezien. De overtocht naar Nanaimo duurt ongeveer 1,5 uur.

Van Nanaimo naar Tofino is het nog een behoorlijk stuk rijden: ruim 3 uur! Je bent dus wel heel de dag bezig met de overtocht maken en rijden. Hou daar rekening mee in je planning voor de dag en ga op tijd weg uit Whistler.

In Tofino sliepen wij op Bella Pacifica, een campground aan het strand. Als je bij het boeken van een plek nog keuze hebt, ga dan voor de plekken met het uitzicht op het strand: 1 t/m 18!

We verbleven 2 hele dagen in Tofino. Er is niet heel veel te doen, maar je kunt hier wel (zeker met mooi weer) de 2 dagen goed invullen. Hieronder vertel ik je wat je hier kunt doen en wat je zeker niet mag overslaan!

#1 Met een watervliegtuig naar de Hot Springs Cove

Als je iets echt MOET doen, dan is het wel met een watervliegtuig naar de Hot Springs Cove. Wij boekten dit uitje bij Tofino Air. De trip kost $200 per persoon (ongeveer €140), maar is het geld dubbel en dwars waard.

Het watervliegtuig brengt je in 20/25 minuten naar de Hot Springs Cove en de reis er naar toe is al genieten. Je kunt, inclusief de piloot, met maximaal 7 mensen in het watervliegtuig. Je spullen worden netjes opgeborgen in het ruim en je krijgt gehoorbeschermers (en die heb je ook echt nodig!)

Je vliegt met het watervliegtuig over het water (logisch…) en hebt gedurende een klein half uur geweldig uitzicht! Ook hier heb je de kans om walvissen te spotten!

Het opstijgen vanaf het water en het landen in het water is al een hele beleving op zich.

Eenmaal aangekomen bij de Hot Springs Cove, wordt er met de piloot een tijd afgesproken wanneer je weer wordt opgepikt. Dit is na ongeveer 3 uur.

Voordat je bij de Hot Springs Cove aankomt, wandel je over een goed aangelegd pad gedurende 20/30 minuten door een prachtig bos waar immens grote bomen staan. Geniet dus ook van deze wandeling, in plaats van je blind te staren op de aankomst bij de Hot Springs Cove.

Na de wandeling kom je aan bij de Hot Springs Cove. Een natuurlijke warmwaterbron. Verwacht geen aangelegde paden of iets anders dat het betreden tot de warmwaterbron gemakkelijk maakt, je loopt hier gewoon over de rotsen en het is klimmen en klauteren. Eigenlijk maakt dit het juist bijzonder. De natuur gaat hier echt zijn eigen gang.

Het warme water komt uit een heel klein spleetje en stroomt vervolgens door de rotsen richting de oceaan. Je kunt op verschillende plekjes gaan zitten om de warmte te ervaren. Waar het water de oceaan in stroomt komen koud en warm water samen. Leuk om hier even te gaan zitten. Zodra er een golf komt uit de oceaan komt voel je het koude water om vervolgens weer verwarmd te worden door de warme stroming.

Handig om mee te nemen: zwemkleding, badslippers (of nog beter: waterschoenen!), handdoek, droog ondergoed, iets te eten en te drinken (want er zit echt geen restaurantje!) en natuurlijk zonnebrand.

Er zijn daar omkleedhokjes, maar geen lockers o.i.d. Neem dus niet te veel waardevolle spullen mee. Je laat je tas namelijk gewoon achter op de rotsen als je het warme water in gaat.

Let wel op de tijd, want het terug wandelen kost je ook weer 20/30 minuten. Daar staat de piloot van Tofino Air op je te wachten. Vervolgens heb je nog een gave terugreis in het watervliegtuig. Onze piloot maakte nog wat extra rondjes om walvissen te spotten. Helaas niet gezien, maar wel langer genoten van de terugweg!

Er zijn ook organisaties in het dorpje die een tour naar de Hot Springs Cove aanbieden met de boot of heen met de boot en terug met het watervliegtuig. De reis met het watervliegtuig gaat vaak ook via Tofino Air. Ik raad je aan om rechtstreeks bij Tofinoair je trip te boeken, zo zit er ook geen partij tussen en betaal je de eerlijke prijs. Daarbij is het bij Tofinoair super goed geregeld.

#2 Eten bij Shed

Na deze trip heb je echt wel trek gekregen! Nadat je je hebt opgefrist, kun je heerlijk en betaalbaar eten bij Shed. Hier gingen wij voor een lekkere zalm- en tofuburger met lekker veel friet. De bediening is snel en vriendelijk en het zit op een centrale en leuke plek in Tofino.

#3 Strand

Tofino staat bekend om het feit dat je er goed kunt surfen. Dus als je een surfer bent, ben je hier aan het goede adres. Ook als je geen surfer bent, is het heerlijk om hier een dagje op het strand te vertoeven. De campground Bella Pacifica grenst aan het strand, dus binnen 2 minuten sta je op Mckenzie Beach.

#4 Eten bij Kuma

Ook na een dagje strand, begint de trek weer toe te nemen, dus reserveer dan een plekje bij Kuma! Een hip Japans restaurant met allemaal lekkere gerechtjes! Geschikt voor vis- en vleesliefhebbers, maar ook vegagerechten zijn op de kaart te vinden!

Wij sliepen 3 nachten op Bella Pacifica. De laatste dag reden we op tijd richting Victoria om te overnachten op Salish Seaside. Vanuit deze goed verzorgde campground reden we de volgende dag naar Swartzbay om de ferry te nemen richting Tsawassan. Daar reden we met de camper terug naar Abbotsford om de camper na ruim 3 weken in te leveren.

De verhuurder van de camper zorgt voor een transfer naar een Airporthotel. Wij overnachtten in het Coast Vancouver Airport Hotel. Vanaf dit hotel ben je in 20 minuutjes met de met de metro in Vancouver. Zo kun je je laatste dag nog doorbrengen in deze leuks stad en de activiteiten doen, waar je de eerste dagen nog niet aan toe bent gekomen!

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply