Met slechts 7 ingrediënten maak je deze tonijn plaattaart met feta. Eigenlijk lijkt deze plaattaart op een pizza door de tomatensaus die over de bodem gaat. Let er wel op dat je een tomatensaus (ook wel passata) koopt zonder toegevoegde suikers.
De courgette en de ui zorgen voor een lekkere portie groente en de feta wordt in de oven zacht, maar ook krokant.
Ingrediënten:
- 8 plakjes hartig taartdeeg
- 10 el tomatensaus/passata
- 1 courgette
- 1 witte ui
- 200 gram feta
- 1 blikje tonijn 185 gram
- theelepel oregano
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien en leg deze vervolgens naast elkaar op het bakpapier. Druk de naden goed aan elkaar.
- Snipper de ui en snijd de courgette eerst in dunne plakjes en daarna nog eens door de helft.
- Verwarm wat olijfolie in een diepe pan en bak de ui en courgette 5 minuten op middelhoog vuur samen met de oregano. Voeg de tonijn toe en roer door elkaar.
- Verdeel de passata over het hartig taartdeeg, gevolgd door het tonijnmengsel.
- Verkruimel de feta over de plaattaart en bak af in 40 minuten in een voorverwarmde oven.
Wil je een andere plaattaart maken? Probeer dan ook eens deze superfoodplaattaart met boerenkool en bietjes of een plaattaart met gegrilde groente en feta.
No Comments