0

Tonijnlasagne met courgette en doperwten

Zin in lasagne maar wil je even wat anders dan de standaard lasagne? Dan is deze tonijnlasagne met courgette en doperwten een goed idee. Dit gerecht zit vol met groene groenten!
Ik gebruik volkoren lasagnebladen. Volkoren producten zorgen voor een goede darmwerking, een sneller verzadigd gevoel (dus minder snel een hongergevoel), en een goede spijsvertering.
De saus maak je zelf met: roomboter, bloem, melk en ricotta. De saus is best machtig, maar bedenk wel dat er alleen pure ingrediënten in zitten, dus geen toegevoegde suikers of e-nummers!
Tonijn kom je niet vaak tegen in lasagne, maar toch is de smaak verrassend lekker. De gesmolten kaas als topping maakt dit gerecht helemaal af!

Ingrediënten:

  • 9 volkoren lasagne bladen
  • 1 courgette
  • 450 gram (diepvries)doperwten
  • 2 blikjes tonijn van 120 gram (totaal 240 gram)
  • 500 milliliter melk
  • 250 gram ricotta
  • 40 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • peper
  • 150 gram geraspte (oude) kaas

Keukengerei:

  • ovenschaal 3,5 liter

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Snijd de courgette in blokjes. Verhit wast olijfolie in een pan en bak de courgette 2 minuten. Voeg de doperwten toe, roer goed door elkaar en laat op laag vuur op staan.
  • Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg al roerend de bloem toe. Blijf 2 minuten goed doorroeren. Schenk beetje voor beetje al roerende melk er bij. Laat op laag vuur 5 minuten opstaan en roer regelmatig. Haal het steelpannetje van het vuur en roer de ricotta er doorheen.
  • Schenk een laagje van de saus in de ovenschaal. Leg daar achtereenvolgens de lasagnebladen, courgette met doperwten en als laatse de tonijn op. Herhaal dit 3 keer en eindig met de saus.
  • Verdeel de geraspte kaas over de saus en zet de lasagne 40 minuten in een voorverwarmde oven.

Meer lasagne? Probeer dan ook eens deze vegetarische lasagne of deze melanzane parmigiana, een lasagne opgebouwd uit aubergineplakjes als lasagnebladen!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply