0

Udonnoedels met gemarineerde oesterzwammen op een bedje van spinazie

Deze udonnoedels met gemarineerde oesterzwammen op een bedje van spinazie is zo’n gerecht dat je vaker gaat maken als je het eenmaal een keer gegeten hebt. Waarom? 1 het is gewoon heel lekker, 2 het is makkelijk te maken en 3 het lijkt heel culinair zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan!

Het is een vegetarisch gerecht, maar de oesterzwammen hebben een bepaalde structuur die je toch een beetje aan vlees doen denken. Door ze 20 minuutjes te marineren in sojasaus met allerlei andere smaakmakers, krijgen ze een heerlijke smaak. Naast de oesterzwammen, zorgt de spinazie ook voor een flinke portie groente.

In dit gerecht gebruik ik udonnoedels. Een dikke, zachte en toch stevige noedelsoort. Ze zijn gemaakt van tarwe, water en zout.

Je kunt het gerecht nog aftoppen met knapperig gebakken uitjes!

Ingrediënten:

  • 180 gram udonnoedels
  • 400 gram oesterzwammen
  • 300 gram spinazie
  • 50 ml sojasaus
  • 3 el witte wijn azijn
  • 1 ui
  • stukje gember
  • 1 teentje knoflook
  • gebakken uitjes

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de gember en hak ook fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook en gember toe.
  • Snijd de oesterzwammen in reepjes en bak mee 3 minuten mee in de pan.
  • Voeg de sojasaus en wittewijnazijn toe. Bak nog 4 minuten en laat het mengsel dan 20 minuten marineren.
  • Verwarm ondertussen in een andere pan wat olijfolie en bak de spinazie. Laat deze goed uitlekken.
  • Kook de udonnoedels gaar, giet af en laat uitlekken.
  • Leg wat spinazie op een bord, gevolgd door de udonnoedels en top af met de gemarineerde oesterzwammen en gebakken uitjes.

Er staan nog veel meer lekkere recepten met noedels op mijn website, dus neem gauw eens een kijkje voor meer inspiratie!

Heb je dit recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply