Een plaattaart kun je met van alles beleggen, maar de kunst is natuurlijk wel om ingrediënten te kiezen, die qua smaak goed bij elkaar passen. Dat is met deze plaattaart in ieder geval goed gelukt! De plaattaart is een echte hartige taart geworden door de toevoeging van de noten. De crème fraîche op de bodem van de taart zorgt voor een romig geheel.
Ingrediënten:
- 8 plakjes hartig taartdeeg
- 50 ml crème fraîche
- 250 gram champignons in plankje
- 1 rode ui
- 1 witte ui
- 2 handjes geraspte kaas
- 100 gram gezouten pistache notenmix
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en ontdooi de plakjes hartig taartdeeg.
- Snijd de champignons in plakjes en de uien in halve ringen.
- Verdeel de plakjes hartig taartdeeg over de bakplaat en druk de naden goed aan, zodat het één geheeld wordt.
- Besmeer het hartig taartdeeg de crème fraîche.
- Verdeel de champignons en uien over de plaattaart en bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en de noten.
- Bak de plaattaart in 30 minuten af in een voorverwarmde oven.
Wil je meer plaattaarten? Probeer dan ook eens deze superfoodplaattaart met bietjes en boerenkool of eentje met gegrilde groenten en feta
No Comments