0

Umami by Han

UMAMI by Han is een restaurant in het centrum van Den Haag. Het concept van UMAMI is: social dining. Er worden allerlei kleine gerechtjes geserveerd, die je met elkaar kunt delen. Dit hoeft natuurlijk niet; je kunt ook je eigen gerechtjes kiezen.

Ik ging voor het 3-gangendiner en koos daarna nog een dessert.

Bij elke gang kun je van de kaart kiezen tussen verschillende gerechtjes. Er is voor ieder wat wils: vlees, vis of vegetarisch.

De gerechtjes zijn klein, maar aan het einde van de avond heb je zeker genoeg gegeten, zonder dat je overvol zit. Daarnaast worden de borden prachtig opgemaakt.

Voor een 3-gangen diner betaal je €27,50 per persoon en €5 voor een extra toetje. Met 3 personen waren wij €150 kwijt, dus ongeveer €50 per persoon inclusief drinken en koffie/thee. Absoluut een goede prijs/kwaliteit verhouding, want het eten is van zeer goede kwaliteit.

Hieronder laat ik je zien, wat ik die avond heb gegeten. Helaas ben ik vergeten een foto van het hoofdgerecht te maken (het zag er te lekker uit om te wachten met eten…). Bij het hoofdgerecht wordt er nog wat rijst en noedels geserveerd.

Als aperitief kregen we sternanijsbrood met knoflookolie.

Daarna was het tijd voor de eerste gang: Tuna tartare van verse tonijn met peperolie, soja-mosterdsaus en wasabimayonaise en de vegetarische Chucka Wakame: Japanse zeewier met frisse komkommer, knoflookolie en pijnboompitjes.

Als tweede gang koos ik vis en vegetarisch:

Cucumber Salmon: zalmfilet met gepofte rijst, komkommersaus en mangogel en de tempura mushrooms: beukenzwam, tempura, peperolie en mangogel. Als er iets met tempura op de kaart staat, neem ik dit vrijwel altijd. Zo lekker!

Als laatste gang ging ik weer voor vis en vegetarisch:

Apple Plaice: scholfilet met appel, een vleugje pikante vissaus en avocadocreme. Deze vis was heerlijk zacht. Het tweede gerechtje dat ik koos was de Truffle paksoi: Shanghai paksoi met truffelvinaigrette, shiitake en rode bietensaus. Net zoals met tempura: als er iets met truffel op de kaart staat, dan ben ik al gauw om! Hieronder kun je een glimp van de Apple Plaice opvangen.

Omdat alles zo ontzettend smaakvol was, koos ik ook nog een dessert. Op tafel stonden 2 soorten desserts: De Caramel figs met gekonfijte vijgen, karamelroomijs, bramen, chocolademousse en passievruchtensaus. Het tweede dessert was de Strawberry mousse cake met aardbeienijs, frambozensaus, aardbei en mousse cake.

Om af te sluiten namen we nog een kopje koffie en thee, dat werd geserveerd met een paar zoetigheden:

Ben je op zoek naar en restaurant waar je kwalitatief goed eten krijgt voor een goede prijs, vriendelijk personeel rondloopt en waar je een hele avond gezellig kunt tafelen, dan is Umami absoluut een aanrader. Wij hebben er ruim 3,5 uur gezeten en ik ben erg enthousiast over het concept en het smaakvolle eten.

Wil je een reservering maken? Dat kan via de website. Klik hier om online te reserveren en geniet van het eten!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply