0

Vega Kerriecurry

Deze vega kerriecurry zit boordevol groente en is dus nog vegetarisch ook! Ik gebruik de kipstuckjes van Quorn als vervanger voor kip en eigenlijk ook gewoon omdat ik het lekker vind!

De sugar snaps blijven lekker knapperig, omdat je ze wat later toevoegt aan de curry. Dit geeft een lekker bite aan dit gerecht.

Verder kun je de vega kerriecurry zelf zo kruidig maken als je wilt. De kokosmelk zorgt voor een romig geheel en ik topte het gerecht af met cashewnoten voor een extra bite!

Niet alleen een vegetarisch gerecht, maar ook vegan, zo kan iedereen van dit recept kan genieten.

Ingrediënten:

  • 1 pakje kipstuckjes van Quorn
  • 4 bosuitjes
  • 200 gram sugar snaps
  • 1 groene paprika
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 el kurkuma
  • 2 el kerrie
  • 1 el paprikapoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • cashewnoten

Bereidingswijze:

  • Verwarm wat olie in de pan en bak de Quornstukjes krokant.
  • Snijd ondertussen de bosui in ringen, haal de sugarsnaps af en snijd de paprika in blokjes.
  • Voeg de bosui en de paprika toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk toe met alle kruiden en laat 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Kook ondertussen de rijst.
  • Voeg de sugar snaps toe en laat nog 2 minuten door pruttelen.
  • Giet de rijst af en laat uitlekken.
  • Serveer de vega kerriecurry met rijst en top af met cashewnoten.

Er staan nog veel meer lekkere curry’s op mijn website, dus neem gauw eens een kijkje voor meer inspiratie!

Heb je dit recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply