0

Vega pitabroodjes met falafel en avocadomousse

Vega pitabroodjes met falafel en avocadomousse. Vooral van de avocadomousse word ik heel blij en raad eens: deze is supermakkelijk te maken! De yoghurt geeft een nog romiger en fris geheel aan deze mousse.

Pitabroodjes kun je met van alles beleggen. Deze keer ging ik voor falafel als hoofdingrediënt. De combinatie met de avocadomousse is geweldig!

Verder gevuld met beetgare sperziebonen en frisse radijsjes. Niet alleen heel lekker, maar door alle kleuren ook nog eens een heel vrolijk gerecht.

Een goed gevuld vegetarisch pitabroodje. Wil je er een vegan variant van maken? Vervang de yoghurt dan door een plantaardig alternatief.

Ingrediënten voor 4 pitabroodjes

  • 4 pita’s
  • 250 gram falafel
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 bosje radijs
  • 100 gram cashewnoten
  • 1 avocado
  • 150 ml yoghurt
  • 3 el appelciderazijn
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de sperziebonen af, snijd in kleine stukjes en kook in 2 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes.
  • Meng de sperziebonen met de radijsjes, cashewnoten, appelciderazijn en olijfolie. Laat staan tot gebruik.
  • Prak de avocado fijn en meng met de yoghurt tot een egale mousse.
  • Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de falafel krokant.
  • Verwarm de pitabroodjes 5 minuten in de oven.
  • Besmeer met de avocadomousse en beleg met de falafel en het sperziebonenmengsel.

Trek gekregen in mee pitabroodjes? Probeer dan ook eens deze vegetarische pitabroodjes of deze overheerlijke pita met jackfruit!

Heb je dit recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply