0

Vega rijstnoedels met pindasaus

Vega rijstnoedels met pindasaus! Die pindasaus maak je ook zelf. Door hiervoor kokosmelk te gebruiken, krijg je echt de lekkerste pindasaus ooit! Verder maak jet het af met pindakaas en sojasaus, makkelijker wordt het niet.

Dit gerecht is vegetarisch en veganistisch en dus voor iedereen geschikt. Je kunt het vegetarisch gehakt natuurlijk ook vervangen. Vegetarische kipstukjes zijn dan ook echt een aanrader.

Het bosuitje geeft een lekkere bite aan het hele geheel net zoals de gebakken uitjes, die mogen natuurlijk niet ontbreken als topping!

Ingrediënten:

  • 150 gram rijstnoedels
  • 400 Thaise wokgroente
  • 3 bosui
  • 1 pakje vegetarisch gehakt
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 el pindakaas
  • 4 el sojasaus
  • handje gebakken uitjes

Bereidingswijze:

  • Zet een pan met water op het vuur en wacht tot het kookt. Laat de noedels 2 minuten weken in het kokende water. Heb je een quooker? Vul de pan dan meteen met kokend water en laat de noedels weken.
  • Giet vervolgens af en laat goed uitlekken.
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan en bak het vegetarisch gehakt in 4 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de bosui in ringen en voeg toe aan het gehakt.
  • Voeg vervolgens de Thaise wokgroente toe en bak gaar.
  • Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje en voeg de pindakaas en soajsaus toe. Wacht tot de pindakaas is opgelost en blijf goed roeren. Is de pindasaus te dun? Voeg dan nog wat pindakaas toe. Te dik? Voeg dan wat kokosmelk toe.
  • Voeg de noedels toe aan de wokgroente en meng door elkaar.
  • Serveer de noedels met de pindasaus en de gebakken uitjes.

Tip:

  • Lekker met taugé en een gebakken eitje.

Trek gekregen in meer noedels? Kijk dan eens op deze pagina, daar vind je nog veel meer noedelgerechten.

Heb je dit recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply