0

Vegan Mac and Cheese

Mac and cheese is een overheerlijk gerecht. Maar wat nou als je veganistisch bent? In dat geval heb ik de ideale oplossing: een veganistische Mac and Cheese! De saus wordt lekker romig door de amandelmelk en de cashewnoten. Ook voor niet veganisten een super recept!

Ingrediënten:

  • h250 gram volkoren macaroni
  • 150 ongezouten cashewnoten
  • 150 amandelmelk
  • 400 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • handje rucola
  • tijm
  • halve citroen
  • peper
  • eventueel wat edelgistvlokken

Bereidingswijze:

  • Week de cashewnoten 30 minuten in wat water.
  • Snipper ondertussen de ui, hak de knoflook fijn en snijd de champignons in stukken.
  • Pers de halve citroen uit en rasp de schil.
  • Laat de cashewnoten uitlekken en mix deze samen met de amandelmelk, 100 gram champignons, de citroensap en -rasp en de peper in de mixer. Mix tot een mooie gladde saus.
  • Kook de macaroni volgens de verpakking.
  • Verhit wat olijfolie in de koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de 300 gram overige champignons toe, samen met de knoflook en de kruiden.
  • Voeg de saus toe.
  • Giet de macaroni af en voeg toe aan de saus. Meng door elkaar.
  • Serveer de vegan mac and cheese met een handje rucola en eventueel wat edelgistvlokken.

Trek gekregen in meer pasta? Kijk dan eens op deze pagina, hier vind je pasta’s, gnocchi en lasagne.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply