Deze vegetarische cannelloni doet denken alsof je bij de Italiaan zit, terwijl je gewoon thuis aan tafel zit en dit heerlijke gerecht zelf hebt gemaakt!
Zelf ben ik echt gek op kaas, dus deze cannelloni is dan ook heerlijk cheesy. Die laatste paar minuutjes in de oven zorgen ervoor dat er ook van die krokante stukjes kaas bij zitten!
De ricotta zorgt voor een romige binnenstructuur en de spinazie zorgt voor de dagelijkse portie groente!
Leuk om te maken als je gasten krijgt. Je kunt iedereen 1 rolletje geven als voorgerecht, maar als hoofdgerecht doet dit recept het ook erg goed! Je gasten gaan in ieder geval niet naar huis met een hongergevoel!
Ingrediënten voor 8 rolletjes:
- 250 gram verse lasagnebladen
- 500 gram spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram ricotta
- 200 ml halfvolle melk
- 75 gram geraspte kaas
- 75 gram Parmezaanse kaas
- peper
- tijm
- rozemarijn
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Hak de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de knoflook totdat deze goed begint te ruiken.
- Voeg nu in delen de spinazie toe, totdat deze volledig is geslonken.
- Laat de spinazie uitlekken. Er moet zoveel mogelijk vocht uit (uitknijpen werkt het beste!)
- Doe de spinazie met knoflook in een kom en voeg de ricotta toe, samen met de peper. Roer door elkaar.
- Leg de verse lasagnebladen naast elkaar en verdeel het spinazie-ricottamengsel over de vellen. Rol deze op en leg naast elkaar in een ovenschaal.
- Meng de melk, met de geraspte kaas, tijm en rozemarijn en giet over de cannelloni.
- Rasp de Parmezaanse kaas er over en bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Zet de schaal 40 minuten in de voorverwarmde oven en verwijder na 20 minuten het aluminiumfolie.
Zin gekregen in meer lasagne? Bekijk dan eens de pagina met pasta en lasagne. Daar vind je vast nog iets lekkers tussen!
Heb jij deze cannelloni of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments