0

Vegetarische curry met aubergine

Curry’s zijn gekruide gerechten die veel voorkomen in Aziatische landen. Vaak worden ze bereid in romige sauzen, zoals de bekende kokosmelk. Met curry kun je alle kanten op. Deze vegetarische curry zit vol met groenten en heeft een licht pittige smaak door de Tikka Massala. De kokosmelk maakt de curry altijd lekker romig en zorgt er voor dat de groenten goed garen.

Ingrediënten voor 3 á 4 personen:

  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 theelepels Patak’s Tikka masala paste (potje van 165 gram bij de AH)
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 175 gram couscous
  • 175 gram plantaardige kipstukjes van Vivera (vegetarisch)
  • Snuf peper, knoflookpoeder en kurkuma.

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en snijd de courgette en aubergine in blokjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan en fruit de ui, voeg de plantaardige kipstukjes toe en bak goed mee. Voeg vervolgens de Tikka masala toe, met alle andere kruiden en roer door elkaar.
  • Voeg daarna de aubergine en courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
  • Schenk de kokosmelk in de pan en laat alles ongeveer 15 minuten sudderen, met de deksel op de pan, op laag vuur.
  • Bereid ondertussen de couscous volgens de verpakking.
  • Serveer de curry met de couscous.

Tip:

  • Je kunt de couscous ook vervangen voor rijst.
  • Lekker met naanbrood

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply