0

Vegetarische moussaka met zoete aardappel

Moussaka is een Grieks gerecht met aubergine, aardappel en vleessaus. Deze variant lijkt daar op, maar is vegetarisch en ik gebruik zoete aardappel.
De munt in dit gerecht zorgt voor een verrassende frisse smaak en de saus is gemaakt van eieren en magere kwark, waardoor het ook nog eens een ‘magere’ en zeker verantwoorde variant wordt.

Ingrediënten:

  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 aubergine
  • 175 vegetarisch gehakt
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram magere kwark
  • 3 eieren
  • 15 gram munt
  • citroensap van een halve citroen
  • 100 gram geraspte kaas
  • knoflookpoeder
  • peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappels en snijd deze in plakken van ongeveer een halve centimeter.
  • Kook de plakjes zoete aardappel totdat ze bijna zacht zijn, giet af en laat afkoelen.
  • Snijd de aubergine ook in plakken van ongeveer een halve centimeter en grill deze.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verwarm wat (kokos- of olijf)olie in een wokpan en bak de ui glazig. Voeg het vegetarisch gehakt samen met de knoflook toe en kruid met peper en knoflookpoeder. Voeg vervolgens de munt toe en bak kort mee.
  • Meng in een kom de kwark en de eieren los, samen met de citroensap.
  • Bedek de ovenschaal met de helft van de zoete aardappel. Leg daar boven op de helft van het gehaktmengsel en dek af met de helft van de aubergine.
  • Herhaal de bovenste stap nog een keer en giet het kwarkmengsel over de laatste laag aubergine.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Zet de ovenschaal 40 minuten in een voorverwarmde oven.

Gek op ovenschotels? Probeer deze variant met pompoen dan ook eens.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply