0

Vegetarische noedelsoep met kastanjechampignons en paksoi

Deze vegetarische noedelsoep met kastanjechampignons en paksoi is zoals de naam van dit recept al zegt: goed gevuld met verschillende groente. Ik vind het heerlijk om zo’n soep te maken op zondagochtend, zodat ik ‘s avonds het eten alleen nog maar hoef op te warmen. Nog een voordeel van ‘s ochtends de soep al maken: de smaken kunnen dan goed intrekken!

Deze soep is een echte maaltijdsoep, omdat deze ook noedels bevat. Wat overblijft vries ik vaak in, zodat ik op een luie dag alleen het bakje uit de vriezer hoef te halen. Eet ik toch nog gezond, maar wel lekker makkelijk!

Je maakt deze maaltijdsoep slechts in 15 minuten!

Ingrediënten voor 4 kommen soep:

  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 paksoi
  • 1 rode ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 125 gram noedels
  • 1 rode ui
  • een stukje gember
  • knoflookpoeder
  • 4 el sojasaus

Bereidingswijze:

  • Schil en rasp (of snijd in kleine stukjes) de gember.
  • Snipper de rode ui.
  • Verwarm wat olijfolie in een soeppan en bak de gember en rode ui kort.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de paksoi in reepjes. Voeg deze toe aan de soep en bak 3 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de groentebouillon en alle kruiden toe, gevolgd door de noedels.
  • Laat de soep opstaan, totdat de groente gaar zijn en de noedels zacht.

Zin gekregen in meer soep? Bekijk dan eens de soeppagina! Daar vind je nog veel meer lekkere (vegetarische) soepen.

Heb je deze of een andere soep gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply