0

Vegetarische Pilav

Deze vegetarische pilav bevat alles wat je nodig hebt: granen, fruit en groente! Pilav is een gerecht afkomstig uit het Midden-oosten. Pilav bevat meestal rijst en deze wordt niet eerst gekookt, maar wordt gaar gestoomd door de toegevoegde bouillon. Daardoor krijgt de rijst extra veel smaak.

Vaak wordt pilav met kipfilet gemaakt, maar deze variant is vegetarisch door het vegetarische gehakt. De peer en de rozijnen zorgen voor een frisse smaak en de wortel en de spinazie zorgen voor een flinke portie groente!

Ingrediënten voor 2 á 3 personen

  • 400 gram waspeentjes
  • 150 gram vegetarisch gehakt
  • 2 peren
  • 50 gram rozijnen
  • 200 gram spinazie
  • 500 ml groentebouillon
  • 400 gram (rode of witte) rijst
  • peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Was de waspeentjes, snijd de uiteindes er af en hak in stukjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Verwarm wat olijfolie in de pan en voeg de peen toe. Bak zo’n 3 minuten mee.
  • Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat een kwartier met de deksel erop gaar worden.
  • Schil ondertussen de peren en snijd in blokjes.
  • Was de spinazie en laat uitlekken.
  • Bak het gehakt gaar in een andere pan.
  • Voeg na een kwartier, de spinazie in delen toe en laat slinken. Gevolgd door de peren en de rozijnen.
  • Serveer de pilav in diepe borden en strooi het vegetarische gehakt er over heen.

Heb je dit receptje gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply