0

Vegetarische Pokebowl

Al eerder maakte ik een vegetarische sushi bowl en deze vegetarische poke bowl is daar weer een variant op! In plaats van zalm of tonijn, heb ik krokant gebakken tofu toegevoegd. Een ideaal vegetarisch alternatief.

In deze poke bowl heb ik ook mango toegevoegd, heerlijk fris en echt een heerlijke aanvulling op dit gerecht.

Een poke bowl is eigenlijk niets meer dan sushi, maar dan in een kom! Even lekker, maar wel veel makkelijker te maken (dat rollen is zo makkelijk nog niet…). Dus, gooi alles in een kom en genieten maar!

Ingrediënten:

  • 400 gram sushirijst
  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 200 gram tofu
  • 1 bakje wakame
  • blikje edamame boontjes (80 gram)
  • sesamzaadjes
  • sojasaus

Bereidingswijze:

  • Kook de sushirijst gaar zoals op de verpakking staat aangegeven (ik voeg zelf geen suiker of rijstazijn toe)
  • Snijd de tofu in blokjes van 1 bij 1 cm, verwarm wat olijfolie in een pan en bak de tofu in 20 minuten aan alle kanten gaar en krokant. Voeg halverwege ook 2 eetlepels sojasaus toe voor wat meer smaak.
  • Snijd ondertussen de mango en de komkommer in blokjes en spoel de edamame boontjes af onder koud water.
  • Serveer de sushirijst in een grote kom en verdeel de tofu, mango, wakame en edamame boontjes hier overheen. Bestrooi met wat sesamzaadjes en serveer met sojasaus.

Tip:

  • Vervang de tofu door gerookte zalm of rauwe tonijn stukjes.
  • Voeg avocado toe.

Heb je dit receptje gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply