Deze vegetarische tomatenrisotto is een lekkere en kleurrijke variant op de risotto die je misschien gewend bent. Deze risotto maak je namelijk grotendeels klaar in de oven en krijgt een prachtig lichtrood kleurtje door de tomatenblokjes die je toevoegt.
Veel mensen denken dat risotto lastig is om te maken, maar dit recept bewijst het tegendeel. Met 6 ingrediënten tover je binnen 40 minuten (waarvan het 30 minuten in de oven staat!) een heerlijk smaakvolle risotto op tafel.
Ook leuk om te maken als je eters krijgt: het ziet er mooi en kleurrijk uit, is lekker en ook nog eens gezond!
Ingrediënten:
- 250 gram risotto
- 1 blikje tomatenblokjes
- 500 ml groentebouillon
- 4 bosuitjes
- 15 gram basilicum
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bosui in ringen. Verwarm wat olie in de pan en bak de bosui 1 minuut mee.
- Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut op hoog vuur mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en roer goed door elkaar.
- Doe het risottomengsel in een ovenschaal en voeg nu de bouillon toe aan het risottomengel.
- Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven en roer na 15 minuten de risotto even door.
- Haal na 30 minuten de ovenschaal uit de oven. Roer goed door.
- Top af met Parmezaanse kaas en basilicum.
Meer risotto maken? Kijk dan eens op de risotto pagina! Daar vind je nog veel meer lekkere en makkelijke risottorecepten.
Heb jij deze risotto of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments