0

Vegetarische zuurkoolschotel met appel

Deze vegetarische zuurkoolschotel met appel is een heerlijk ovengerecht voor als de buitentemperaturen weer beginnen te zakken. Al eerder liet ik je kennismaken met mijn zuurkool ovenschotel met slechts 4 ingrediënten. Heel lekker en gezond, maar mocht je meer tijd hebben en voor iets meer smaak willen gaan, raad ik je toch echt onderstaand recept aan!

In dit recept gebruik ik vegetarisch gehakt. Het recept is hierdoor vegetarisch en het gehakt zorg voor een lekkere bite. Door de zuurkool te mengen met crème fraîche en een appeltje wordt deze laag romig en fris tegelijk.

De zuurkoolschotel wordt afgetopt met een verkruimelde boterham en geraspte kaas. Dit geeft een krokante en kazige bovenlaag en maakt dit gerecht helemaal af!

Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

Voor de eerste laag:

  • 150 gram vegetarisch gehakt
  • 1 ui
  • peper naar smaak

Voor de tussenlaag:

  • 500 gram zuurkool
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 appel

Voor de bovenlaag:

  • 500 gram aardappels
  • scheutje melk
  • klontje roomboter

Voor de topping:

  • 1 lichtbruine boterham
  • 150 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de aardappels en kook deze zacht.
  • Snipper ondertussen de ui en verwarm wat olijfolie in een pan. Bak de ui glazig en voeg dan het vegetarisch gehakt toe, samen met de peper. Bak door totdat het vegetarische gehakt krokant is.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal.
  • Laat de zuurkool uitlekken, schil de appel en snijd in blokjes.
  • Meng de zuurkool vervolgens met de crème fraîche en de appel in een kom. Verdeel dit mengsel over de gehaktlaag.
  • Giet de aardappels af en stamp fijn, samen met een scheutje melk en een klontje roomboter (dit maakt het geheel wat smeuïger). Verdeel de aardappelpuree over de zuurkoollaag.
  • Rooster de boterham in het broodrooster en vermaal deze samen met een handje geraspte kaas in de blender. Verdeel dit over de aardappelpuree. Strooi de overige geraspte kaas over de topping.
  • Zet de ovenschaal gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Heb je dit receptje gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply