0

Verantwoorde luchtige pindakaasmuffins

In de titel zitten twee dingen waar ik heel blij van word: pindakaas en muffins. Een combinatie is natuurlijk geweldig en laat ik dat nou net gemaakt hebben. De muffins zijn lekker luchtig en bij elke hap proef je wel de pindakaas en dat is maar goed ook, want dat maakt de muffins extra lekker.

Verder zijn ze nog verantwoord ook: geen toegevoegde geraffineerde suikers en toch zoet door de banaan. Waarschijnlijk heb je alle ingrediënten wel in huis, dus je kunt meteen aan de slag!

Ingrediënten voor ongeveer 9 á 10 muffins:

  • 3 el pindakaas
  • 2 bananen
  • 100 gram kwark
  • 1 ei
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 100 gram volkoren-speltmeel
  • 1 tl bakpoeder

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvormpjes in. Als je siliconen muffinvormpjes gebruikt, is dat niet nodig.
  • Prak de bananen fijn, voeg het ei, de kwark en de zonnebloemolie toe. Meng door elkaar tot een egaal mengsel.
  • Voeg nu de pindakaas toe en meng weer tot een egaal mengsel.
  • Als laatste voeg je de droge ingrediënten toe. Meng tot een egaal beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins in 20-25 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • Laat de muffins volledig afkoelen en haal ze dan pas uit de vormpjes.

Zin in meer van dit soort muffins? Kijk dan eens op de muffinspagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij deze muffins of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply